Șoferii beți încearcă să scape cu fuga

Șoferii beți încearcă să scape cu fuga
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Șoferii care se urcă la volan în stare de ebrietate, drogați sau fără permis de conducere adoptă tot mai des o nouă tactică de a scăpa de răspundere: fuga. Două situații de acest gen s-au înregistrat în ultimele zile în județ, echipajele de poliție fiind nevoite să urmărească în trafic conducători auto care nu au oprit la semnalele regulamentare. De fiecare dată, goana s-a soldat cu accident, dar și cu probleme penale pentru fugari.

Cele două incidente soldate cu pagube materiale și dosare penale pentru doi șoferi fugari au avut loc în decurs de mai puțin de 48 de ore, pe drumuri din județul Galați. Primul l-a avut ca protagonist pe un tânăr de 33 de ani, al cărui autoturism a fost reperat de un echipaj de poliție pe DJ 242 A, în localitatea Cruceanu. La vederea polițiștilor, șoferul a virat brusc la dreapta, încercând să își facă pierdută urma pe un drum sătesc. A fost urmărit de echipaj, goana pe uliță finalizându-se după circa 200 de metri, în momentul în care mașina condusă de bărbat s-a oprit într-un copac. Oprirea forțată le-a dat ocazia polițiștilor să constate că tânărul de la volan avea două "probleme" care i-ar putea aduce, fiecare, cel puțin un an de închisoare. "Cu ocazia verificării în bazele de date, s-a constatat că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În plus, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Șoferul este acum cercetat pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Goană după un șofer posibil drogat

S-a întâmplat în miez de noapte, pe DJ 251, la Pechea, unde un echipaj de poliție aflat în misiune a observat că, după ora de la care circulația nu mai este permisă decât pentru motive întemeiate, un autoturism își croia drum pe o stradă din localitate. Oamenii legii au vrut să afle motivul șoferului, numai că acesta nu a încetinit la semnale și a gonit spre drumul județean. În intersecție, cu poliția pe urme, a pierdut controlul volanului și a intrat în capul de beton al unui podeț și mai apoi în gardul unei locuințe. La volan, polițiștii l-au depistat pe un localnic de 26 de ani. Era băut și avea un comportament ciudat, pe care l-au pus pe seama unui posibil consum de substanțe stupefiante. "Bărbatul, de 26 de ani, aflat la volan a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, întrucât acesta prezenta o stare emotivă suspectă, specifică consumului de substanțe psihoactive, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a completat reprezentantul Poliției Galați. În plus, pentru că nu aveau un motiv întemeiat și să se afle pe stradă la acea oră, atât șoferul cât și doi amici, aflați cu el în mașină, au fost amendați, valoarea totală a sancțiunilor ajungând la 4.000 de lei.

Citit 2994 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.