Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
4 comentarii

Numărul de autoturisme înregistrate la nivelul județului Galați a fost, în primele trei luni ale acestui an, de 2.552 de unități, potrivit datelor centralizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Din păcate, dintre acestea, doar 188 sunt autoturisme noi, restul de 2.364 de autoturisme fiind unele second-hand.

Ce-i drept, în primul trimestru nu a fost activ programul de reînnoire a parcului auto, cu cele două variante ale sale - așa-zisele "Rabla" și "Rabla Plus", însă, chiar și cu acesta, mașinile noi rămân destul de rare la nivelul întregului parc auto gălățean.
Un semn pozitiv este, totuși, că în ceea ce privește mașinile noi, în prima parte a acestui an, numărul înmatriculărilor a crescut de la o lună la alta. Astfel, dacă în ianuarie în "catastiful" DRPCIV, au fost înmatriculate la Galați 54 de autoturisme noi, în februarie au fost 58 de unități, iar în martie s-a ajuns la 76 de autoturisme noi.
Trendul crescător a fost și la capitolul mașinilor rulate, cu 717 înmatriculări în ianuarie, 832 de înmatriculări în februarie și 815 înmatriculări în martie.
Pe segmentul mașinilor noi, în primul trimestru al acestui an, cele mai multe înmatriculări au vizat marca Dacia, cu un total de 30 de unități. Pe locurile următoare au venit tare Toyota, cu 29 de unități înmatriculate, şi Ford, cu 23 de unități înmatriculate. Pe locurile următoare s-au clasat Hyundai, cu 21 de unități înmatriculate, și Skoda, cu 16 unități înmatriculate.
Lupta a fost mult mai strânsă pe segmentul autoturismelor rulate. Câștigător s-a detașat Volkswagen, cu nu mai puțin de 673 de înmatriculări la nivelul Galațiului în primele trei luni ale acestui an. La o distanță destul de mare, pe locurile 2 și 3 au venit Audi, cu 225 de mașini înmatriculate, și Ford, cu 209 înmatriculări. Pe locurile următoare ca număr de înmatriculări s-au clasat BMW, cu 186 de înmatriculări, Skoda, cu 140 de înmatriculări, și Opel, cu 135 de înmatriculări.
În perioada următoare, este de așteptat o creștere a înmatriculărilor de mașini noi, dat fiind faptul că, în aprilie, a fost lansată varianta 2021 a programului de reînnoire a parcului auto. După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", programul va avea o variantă "Rabla" pentru mașini cu combustie și o variantă "Rabla Plus" pentru mașini electrice și hibride. Prima de casare este în prezent de 7.500 de lei (echivalentul a 1.525 de euro) pentru orice mașină veche scoasă din uz. Ecobonusul pentru achiziția unei mașini electrice este de 45.000 de lei (echivalentul a 9.150 de euro). O modificare interesantă în programul din acest an este că primele de casare pot fi transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Citit 1064 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 22:20

4 comentarii

 • postat de Nea Luce Vineri, 07 Mai 2021 18:16 62.231.94.*** Link la comentariu
  0
  0

  Las' ca-i bine taica...La cat mai multe "sfintiri" de "cazane" cu iconite si cruciulite agatate de retrovizoare...

  Raportează
 • postat de Alexutz Vineri, 07 Mai 2021 14:56 5.2.205.*** Link la comentariu
  8
  6

  Si parcari ioc....

  Raportează
 • postat de Sugestie pentru Domnul Primar al Galatiului Vineri, 07 Mai 2021 07:37 77.111.247.*** Link la comentariu
  5
  14

  Având în vedere apetitul crescut al gălățenilor pentru deținerea de autoturisme personale, în număr cât mai mare, sugerez Domnului Primar al Galațiului, exproprierea (pe baza legii nr. 255/2010 privind "exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local"), în fiecare cartier al orașului, de blocuri de locuințe, dintre cele existente la ora actuală și transformarea (sau demolarea si reconstruirea) acestor blocuri în parcări supraetajate, rezolvand astfel foarte rapid și ușor problema locurilor de parcare cu care se confruntă aproape toți deținătorii de autoturisme proprietate personală din orașul nostru.
  O astfel de acțiune a avut loc recent, cu succes, în orașul nostru, anume lărgirea și modernizarea Străzii Prelungirea Traian, zona cuprinsă între intersesctia acesteia cu Strada Tecuci și cea cu Strada Brăilei.

  Raportează
 • postat de Nicu Vineri, 07 Mai 2021 00:19 86.124.203.*** Link la comentariu
  10
  18

  O intrebare pentru primarul Municipiului Galati Ionut Pucheanu referitoare la descongestionarea traficului rutier din Galati
  MAI ESTE VALABILA PROMISIUNEA FACUTA PE 26 IANUARIE 2021 ?????
  Referitor “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”, Viata Libera anunta in data de 26 ianuarie 2021, Vezi: “https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  “Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”.
  “Nu de alta, dar în decembrie 2020 a expirat prelungirea de şase luni acordată Primăriei de Guvernul pentru a executa această investiţie, iar municipalitatea s-ar putea trezi nevoită să restituie suprafaţa de 8.602 metri pătraţi pe care şoseaua ar trebui să o acopere”.
  “Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală. Artera va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan şi decorat postum cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război”. Astazi este 07 MAI 2021 si ….. nimic dar absolut NIMIC.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.