Șoferi gălățeni, în prag de comă alcoolică

Șoferi gălățeni, în prag de comă alcoolică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr din județul Galați a ajuns după gratii după ce a fost prins conducând fără permis și într-o avansată stare de ebrietate, iar un altul este cercetat penal tot pentru că s-a dedat experiențelor bahice înainte de a se urca la volan.

Primul, în vârstă de 29 de ani, a fost oprit zilele trecute pe DN 24 D la Cuca de un echipaj de poliție, care a constatat că nu deținea permis de conducere. În schimb, etilotestul a indicat o valoare a alcoolemiei în aerul expirat de 0,74 la mie, pentru ca, ulterior, analizele de sânge să arate o valoare de trei ori mai mate, respectiv de 2,15 alcool pur în sânge. Bărbatul a fost reținut, trei zile mai târziu, pe bază de ordonanță și încarcerat în arestul poliției pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, urmând ca un procuror să decidă dacă îl va prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

În vizorul poliției este și un tânăr de 28 de ani, din Liești, depistat în trafic la volanul unei mașini. Bărbatul mirosea puternic a alcool, testarea cu etilotestul arătând o valoare de 1,05 la mie în aerul expirat. Analizele de sânge vor arăta concentrația reală de alcool pe care l-a ingerat tânărul. Acesta este cercetat penal și riscă până la cinci ani de închisoare și anularea permisului de conducere.

Citit 653 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.