Mașinile defecte i-au lăsat fără permise după controalele Poliţiei şi ale RAR

Mașinile defecte i-au lăsat fără permise după controalele Poliţiei şi ale RAR
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Peste 150 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 16 permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni desfășurate, în colaborare cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, care a avut ca scop verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În două zile, pe drumurile din județul Galați s-au constatat 156 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, în valoare de 45.000 de lei, dintre care 66 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule. Câțiva șoferi au rămas fără carnet pentru că mașinile pe care le conduceau erau pericole pe roți.

”Polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care două pentru defecțiuni tehnice grave și 14 pentru alte abateri la regimul rutier, și au retras 29 de certificate de înmatriculare. Astfel, la verificarea unui autoturism s-au constatat defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare. Bărbatul aflat la volanul acestuia a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.770 de lei, luându-se, totodată, măsura reținerii permisului de conducere, precum și aceea a retragerii certificatului de înmatriculare”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Polițiștii avertizează că vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în vederea impunerii respectării legii privind circulația rutieră și pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice.

Citit 3290 ori Ultima modificare Luni, 15 Noiembrie 2021 00:16

1 comentariu

 • postat de Marius
  Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021 08:39
  5.13.222.***
  Va rugam sa faceti mai des aceste controale! Indeosebi pe faleza din Galati in wekeend!
  Exista multe masini si mai ales motociclete cu modificari tehnice intentionat facute la evacuare, astfel incat sa atraga atentia. Realizeaza o poluare fonica masiva.
  La motociclete chiar nu exista o limita fonica impusa!? De ce sa sufere un oras intreg pentru cativa prosti fara cap care vor sa se dea in spectacol!?
  Du-te nene pe camp, huruie si accelereaza cat vrei tu! Aplicati va rog la sange legislatia pentru poluarea fonica!
  Pe faleza, isi fac de cap toti piti de bani gata. Daca politia îi cauta, ei pot fi gasiti cu usurinta la elice cu motoretele lor de 2 lei. Instalati va rugam camere video sa-i ardeti de nu se vad. Le dati amenzi si le luati permisul o data, de doua, de zece ori, pana se satura!
  Nu suntem in Africa!
  Aplicati legislatia!
  2
  53
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.