Weekendul șoferilor bețivi, pe străzile din Galați

Weekendul șoferilor bețivi, pe străzile din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zeci de șoferi în stare de ebrietate, la volanul mașinilor, pe drumurile din județul Galați, este cel mai îngrijorător rezultat al acțiunilor poliției rutiere din weekendul trecut. Dintre cele 50 de permise de conducere reținute ca urmare a abaterilor constatate în trafic, timp de două zile, 24 au fost ale unor șoferi care băuseră înainte să se urce la volan. În unele cazuri, 11 mai exact, șoferii erau atât de beți încât "greșelile" lor nu au putut fi considerate contravenții, sancționate cu amendă și reținerea permisului. Aceștia s-au ales cu dosare penale, printre cei care riscă o condamnare și anularea carnetului fiind doi șoferi de 60 de ani, unul depistat cu o alcoolemie de 0,77 la mie în aerul expirat, iar un altul, cu 1,06. Acesta din urmă nu a vrut să îi fie recoltat sânge, așa că, spre deosebire de primul, nu este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului, ci pentru refuz de prelevare a probelor biologice. În cadrul acțiunilor de sâmbătă și duminică, polițiști rutieri au mai constatat 308 contravenții, pentru care au aplicat tot atâtea amenzi, în valoare totală de 150.000 de lei. Totodată, s-au constatat 15 infracțiuni, dintre care 11 privind consumul de alcool.

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 12:49

1 comentariu

 • postat de Dorina
  Marți, 14 Decembrie 2021 19:26
  95.77.107.***
  Merg zilnic aproximativ 7-8 km fiind obligat moral sa plim un catel de talie medie adoptat/mostenit de la cineva. Sa va spun ca observ sute de incalcari ale legislatiei rutiere (pasibile de suspendari si amenzi grele), doar pe doua asa zise bulevarde centrale, modernizate.
  Nu inteleg aceste cifre minimale, probabil verificarile ori sunt efectuate de cei obisnuiti sa ierte (la unii slujitori ai bisericii ma refer), ori nu au avut contact cu prevederile legislatiei rutiere (invatate de mine pentru a obtine permisul de conducere), ori dau sanctiuni din 50 in 70 de fapte contraventionale ori infractiuni constatatate.
  Sa nu mai mentionez de ce observ cand sunt la volan.
  Daca autoritatile rutiere retesteaza psihologic pe bune toti conducatorii de auto din Galati si se conexeaza la evidentele celor autodeclarati bolnavi sau cu dizabilitati, vor avea surprize serioase. Vom ramane cu 10-15% din actualii conducatori auto.
  Iar daca mai si opresc pentru verificari daca au permis, ori cum l-au obtinut, pe cei ce "pica" doar pe camerele video existente in locurile publice conexe arterelor rutiere, vom fi un judet/oras pietonal.
  Asta doar daca legislatia se ajusteaza, blocand accesul masinilor de firma (de orice marime) pe raza municipiului, respectiv daca se confisca si radiaza acele dispozitive care mai au sau nu 4 roti minim, ce blocheaza orasul in parcari si oriunde.
  Propuneri mai am dar trebuie sa merg la serviciu (sunt bucatar la un restaurant de renume din zona) sa contribui la achitarea soldelor unei bucati de segment social democrate, liberale, user-iste si altor atarnati in zonele executive ori administrative, care au obtinut angajamentele cu sinecura de la partide!
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.