Mașinile-școală nu au voie să încurce traficul din centrul orașului

Mașinile-școală nu au voie să încurce traficul din centrul orașului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Deși un regulament care reglementează restricțiile de circulație pentru mașinile-școală există și se revizuiește an de an, traficul rutier este înțesat de instructori care își învață elevii să conducă în cele mai critice zone. Situația este cu atât mai gravă, cu cât circulația este deviată în multe zone ale orașului din cauza lucrărilor de reabilitare a unor artere mari. Instructorii auto trebuie să știe că, în cazul în care sunt prinși că țin orele de curs pe alte rute decât cele permise, riscă amenzi care pot depăși 700 de lei.

Pentru ca traficul rutier pe străzile și așa aglomerate să nu fie și mai tare sufocat de cei care abia deslușesc tainele șofatului, a fost instituit un regulament local pentru care s-au stabilit, pe intervale orare și/sau zile ale săptămânii, anumite străzi pe care nu este permisă efectuarea cursurilor școlilor de șoferi. Mai exact, învățăceii nu au, cel puțin în Galați, undă verde pe străzile centrale și foarte circulate, în timpul săptămânii și în anumite intervale orare. Aspect care, se pare, se încalcă destul de frecvent, viitorii șoferi fiind îndemnați să își exerseze abilitățile și pe străzi cu multe mijloace de transport în comun sau cu trafic greu.

Conform normativelor în vigoare, aprobate pentru anul în curs, activitatea de examinare la proba de traseu, cât și activitatea de pregătire a candidaților pentru examinarea la proba de traseu nu se pot efectua pe următoarele artere, de luni până vineri, în intervalul orar 6,00 - 22,00:

- strada Brăilei, segmentul cuprins între bulevardul Dunărea și intersecția cu strada Domnească;

- strada Domnească, segmentul cuprins între intersecția cu strada Brăilei și strada Vasile Alecsandri;

- strada Traian, segmentul cuprins între intersecția cu bulevardul Marea Unire și strada Basarabiei;

- strada Basarabiei, segmentul cuprins între strada Poșta Veche și bulevardul Siderurgiștilor;

- bulevardul George Coșbuc, segmentul cuprins între strada Brăilei și strada Al. Măcelaru;

- bulevardul Traian Vuia și bulevardul Henri Coandă, pe toată durata executării lucrărilor în carosabil, respectiv, pe perioada închiderii și a restricționării circulației rutiere pe segmentele de drum în cauză.

Şcoala şi traseul la Tecuci

Traseele pe care se poate desfăşura activitatea de pregătire a candidaților pentru examinarea la proba de traseu în municipiul Tecuci, în 2022, cuprind următoarele străzi:

- str. 1 Decembrie 1918, str. Transilvaniei, str. Tudor Panfile, str. Nicoreşti, str. Gh. Petraşcu, str. Ec. Teodoroiu, str. Dimitrie Hîrlescu, str. Tecuciul Nou, Şoseaua de Centură;                

- str. 1 Decembrie 1918, str. Matei Basarab, b-dul Victoriei, str. Tudor Panfile, str. Galaţi, str. Ion Petrovici, str. Unirii, str. Ştefan cel Mare, str. Dimitrie Hîrlescu, str. Ec. Teodoroiu, str. Gh. Petraşcu;

- str. 1 Decembrie 1918, str. Unirii, str. Artei, str. Cpt. Vlad, str. Gh. Petraşcu, str. Vasile Alecsandri, str. Nicoreşti, str. Tudor Pamfile, b-dul Victoriei;

- str. Gh. Petraşcu, str. Pieţei, str. 13 Septembrie, str. Republicii, str. Elena Doamna, str. Tudor Panfile, str. Transilvaniei, str. 1 Decembrie 1918, str. Matei Basarab, b-dul Victoriei;

- str. Dimitrie Hîrlescu, str. Tecuciul Nou, Şoseaua de Centură, str. Gh. Petraşcu, str. Vasile Alecsandri, str. Elena Doamna, str. Mihail Kogălniceanu, b-dul Victoriei.

Activitatea de examinare la proba de traseu se poate efectua pe întreaga rețea stradală din municipiul Tecuci. 

Conform Codului Rutier, nerespectarea traseelor pe care se poate învăța conducerea unui autovehicul sau tramvai, ori, după caz, se poate susține examenul pentru obținerea permisului de conducere stabilite de către poliția rutieră se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Citit 8673 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Februarie 2022 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.