CNAIR demarează recensământul circulației rutiere

CNAIR demarează recensământul circulației rutiere
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin aparatul său tehnic de specialitate, respectiv CESTRIN, va organiza şi coordona, în perioada aprilie – octombrie, activitatea de recensământ general al circulaţiei rutiere.

Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfăşoară prin efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din acelaşi an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: şapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie) şi trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august).

Compania aminteşte că recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la 5 ani şi constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.

Recensământul circulaţiei rutiere a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID - 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulaţie pe fondul restricţiilor interne şi externe, programarea iniţială fiind pentru anul 2020, subliniază CNAIR.

Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. CNAIR menţionează că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Potrivit CNAIR, cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului.

Citit 3924 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.