Tot mai mulți șoferi tineri, depistați drogați în trafic

Tot mai mulți șoferi tineri, depistați drogați în trafic
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, au fost depistați drogați la volan, în weekend

În cadrul activităților derulate de polițiști, pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță a tuturor participanților la trafic, în cele două zile de weekend, 8-9 iulie, au fost depistați patru bărbați care s-au urcat la volan și au condus, după ce au consumat substanțe psihoactive.

Primul dintre aceștia, un tânăr de 20 de ani, din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați și ai Biroului de Ordine Publică Galați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Marea Unire, din municipiul Galați. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o  valoare pozitivă la consumul de THC-5 (canabis). De asemenea, în urma controlului corporal și al îmbrăcăminții, la unul dintre ocupanții autoturismului, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Galați, a fost găsită o țigaretă confecționată artizanal, cu un conținut de frunze vegetale susceptibil a fi al plantei canabis, care a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.   

Cel de-al doilea, un alt tânăr de 19 ani, din comuna Corod, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Formațiunii Rutieră Târgu Bujor și Secției 5 Poliție Rurală Rădești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251 A, în interiorul satului Nicopole, comuna Drăgușeni. La testarea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată valoarea pozitivă la consumul de metamfetamină. La controlul vehiculului, au fost găsite în torpedou, într-un ambalaj, trei capsule din hârtie cu un conținut ce aveau forma unor cristale de culoare albă, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive.

Al treilea șofer sub influența substanțelor interzise, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Brăila, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din Galați. Testarea cu aparatul Drugtest a evidențiat o valoare pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).

Al patrulea contravenient, un tânăr de 19 ani, din satul Condrea, comuna Umbrărești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești în timp ce conducea, pe strada Constantin Brâncoveanu, din satul Siliștea. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de amfetamină (AMP).

Toți cei patru conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările vor fi continuate în primele două cazuri și de către polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Citit 4385 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 05:26

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 11 Iulie 2023 09:15
    109.166.132.***
    Momentan multe inspectorate sunt conduse de împuterniciți. Politic. Mai adăugăm și scelerații care trag sfori pentru legalizarea unor droguri. Daca ar mai relaxa și regimul armelor de foc, Mexic sau Chicago in zilele bune ar fi pistol cu apa.
    0
    0
  • postat de Das
    Luni, 10 Iulie 2023 21:08
    89.136.185.***
    Deci astia de la tara au inceput si ei sa se drogheze si mai conduc si masinile ! In 24 de ore daca ajung la conducerea IPJ nu va mai exista niciun traficant si nu va mai exista in tara niciun drog ! Faptul ca se tolereaza asta indica ca sunt complici unii cu altii sau sunt aia prea buni si stiu sa
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.