Atelierele auto ar putea creşte preţurile în urma deciziei RAR de a majora taxele pentru service-uri

Atelierele auto ar putea creşte preţurile în urma deciziei RAR de a majora taxele pentru service-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) susţine că firmele din domeniu ar putea fi nevoite să crească preţul manoperei în urma deciziei Registrului Auto Român (RAR) de a majora taxele anuale de autorizare a reparatorilor auto.

"Incepând cu 1 octombrie a intrat în vigoare o decizie RAR prin care cresc cu 10 până la 20 de ori taxele anuale de autorizare a atelierelor auto. În condiţiile în care reglementarea a intrat deja în vigoare, în perioada următoare cleinţii se pot aştepta la o dublare a preţului manoperei pentru reparaţiile auto. S-a modificat modalitatea de calcul a taxelor. Dacă până în prezent exista o taxă fixă de aproximativ 1.000 de lei, de acum service-urile vor trebui să plătească pentru fiecare marcă pentru care este autorizată să facă lucrări", a declarat într-un comunicat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

El a arătat că, potrivit noii decizii, atelierele vor trebui să achite pe lângă cei 1.000 lei pentru autorizare, câte 90 lei pentru maximum trei activităţi de service, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentară, precum şi 500 lei pentru fiecare marcă pe care o reprezintă.

"În condiţiile în care, în medie, un atelier auto efectuează aproximativ cinci activităţi pentru 20 de mărci auto, costurile de autorizare ale unui service se ridică la 11.131 lei, o sumă exorbitantă în actualul context economic. Această decizie ar putea duce la dispariţia a jumătate din cele 7.000 de service-uri autorizate din România", a adăugat Muntean.

Citit 3149 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.