Cota de piaţă a Dacia în UE a scăzut în primele zece luni, dar a crescut în octombrie

Cota de piaţă a Dacia în UE a scăzut în primele zece luni, dar a crescut în octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi a scăzut în UE în primele zece luni ale anului cu 5,7%, la 202.466 unităţi, reducând cota de piaţă a mărcii la 1,8%, însă prezenţa companiei pe piaţa europeană s-a întărit în octombrie, potrivit datelor prezentate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile

Astfel, în luna octombrie, cota de piaţă a Dacia, care face parte din grupul francez Renault, a crescut la 2,2% la nivelul UE, de la 1,5% în septembrie, respectiv 2,1% în octombrie 2010. Dacia avea o cotă de piaţă de 1,9% în UE în primele zece luni ale anului trecut.

Înregistrările de autoturisme noi Dacia au urcat în luna octombrie cu 5,5% faţă de volumul din aceeaşi perioadă a anului trecut, la 22.632 de unităţi.

Vânzările Dacia în Europa au crescut puternic în perioada 2008-2010, datorită schemelor de stimulare a pieţei auto prin subvenţionarea achiziţiei de autoturisme noi introduse de mai multe state din zona euro, îndeosebi Germania şi Franţa, care au propulsat puternic cererea pentru maşini ieftine în contextul prudenţei consumatorilor şi bugetului mai restrâns pentru cheltuieli discreţionare.

Citit 2964 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.