Toyota a lansat Prius C, hibridul cu cel mai redus consum de carburant din lume

Toyota a lansat Prius C, hibridul cu cel mai redus consum de carburant din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toyota Motor a lansat cel mai eficient model hibrid din lume în privinţa consumului de carburant, numit Aqua în Japonia şi Prius C în restul lumii.

Automobilul compact are un consum de un litru de carburant la 35,4 kilometri, sub cel al actualului model Prius, care poate parcurge 32 de kilometri cu un litru de carburant.

Nissan Motor şi General Motors concurează Toyota cu modelele electrice Leaf, respectiv Chevrolet Volt, dar volumul vânzărilor este aşteptat să rămână relativ scăzut până când preţul mare al bateriilor va scădea semnificativ.

Toyota vrea să vândă în Japonia 12.000 de maşini Aqua pe lună, la un preţ care porneşte de la 1,69 milioane de yeni (21.600 dolari).

Producătorul auto japonez, care domină segmentul de vehicule hibride, intenţionează să lanseze circa 10 noi modele de acest fel până în 2015.

Săptămâna trecută, Toyota a anticipat pentru anul viitor o creştere de 20% a vânzărilor de automobile, după ce în 2011 producţia a fost afectată de cutremurul şi tsunami-ul din martie, dar şi de inundaţiile din Thailanda.

Citit 3539 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.