Bani europeni pentru sănătate și incluziune socială. Șase UAT-uri gălățene, pe lista posibililor beneficiari

Bani europeni pentru sănătate și incluziune socială. Șase UAT-uri gălățene, pe lista posibililor beneficiari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În luna decembrie 2019, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est a anunțat aprobarea Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte "POR/8/8.1/B/1/7 Regiuni" - Centre Comunitare Integrate. Practic, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a publicat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte "POR/8/8.1/B/1/7 regiuni", din cadrul Axei prioritare 8 - "Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale". Cele două priorități de investiţii sunt: 8.1 - "Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunităţi" și 8.2 - "Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate", Operaţiunea B "Centre comunitare integrate".

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic - aplicația MY SMIS, iar apelul de proiecte va fi lansat peste două săptămâni, în data de 20 ianuarie 2020, ora 12.00, şi se va încheia pe 20 iulie 2020, la aceeași oră. Acest apel are așadar un termen-limită de depunere de șase luni. El se adresează solicitanţilor de finanţare care se regăsesc pe lista celor 139 de comunităţi cu tip de marginalizare peste medie și severă, prevăzute în anexa 14 la Ghidul specific, comunități supuse intervențiilor de tip soft privind serviciile comunitare integrate. Șase unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Galați se regăsesc aici: orașul Berești și comunele Bălășești, Ivești, Negrilești, Priponești și Vlădești, alături de alte 133 UAT-uri din celelalte județe ale țării.

Se recomandă potențialilor beneficiari ca, până la data-limită de depunere a cererilor de finanţare, să consulte periodic pagina de internet www.inforegio.ro, pentru a urmări eventualele modificări ale condiţiilor generale și/sau specifice, precum și alte comunicări/clarificări pentru accesarea fondurilor în cadrul POR.

Alocarea prezentului apel de proiecte este de 21,07 milioane de euro, din care 15,05 milioane de euro - FEDR și 6,02 milioane euro - contribuţie naţională (bugetul de stat), regiunii de dezvoltare Sud-Est revenindu-i în total 3,131 milioane de euro.

Citit 11054 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2020 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.