Un nou spital la Galați, cu finanțare prin PNRR

Un nou spital la Galați, cu finanțare prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Joi, 3 februarie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai celei mai însemnate investiții preconizate a se realiza cu fonduri europene în județul nostru, până în prezent. Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, practic, fiind vorba despre realizarea unei clădiri noi, cu o valoare de circa 983 milioane lei, aproape 200 de milioane de euro.
Noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 de metri pătrați, nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI.
În același imobil ar urma să funcționeze Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sangvină și multe alte spații tehnice.
Conform președintelui CJ Galați, Costel Fotea, ”această uriașă investiție va rezolva problemele stringente ale unității sanitare, precum și pe cea a spațiilor adecvate pentru Terapie Intensivă sau Blocul Operator”. În plus, tot conform sursei citate, acest proiect se află deja în evaluare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, astfel încât să poată fi accesate fonduri prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Citit 21147 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 12:28

16 comentarii

 • postat de Aurica Joi, 24 Februarie 2022 23:48 109.133.251.*** Link la comentariu
  0
  0

  Acum câteva zile Consiliul local construia un spital de nu ştiu câte milioane de euro. Azi e rândul Consiliului Județean să se faca de râs.
  Pâna una alta Fotea mai face un spital şi în oraşul Tg. Bujor.
  Aşa ca pun si eu o întrebare: sunt doctori si asistente pentru atâtea spitale? ca şefi se vor găsi...

  Raportează
 • postat de BONCAN Marți, 22 Februarie 2022 14:29 5.13.197.*** Link la comentariu
  0
  0

  Poate faceti si voi rezerve platite de mine, singur in camera si cu meniul ales de mine; ultima data am stat 6 insi in salon la maxilofaciale si sincer ma saturasem de tarani. Si faceti spatii pentru fumatori ca si noi suntem oameni dar avem acest viciu scump pentru salariile primite. Vreau sa-mi fie drag cand ajung intr-o rezerva de spital

  Raportează
 • postat de paloma Marți, 22 Februarie 2022 00:16 5.13.142.*** Link la comentariu
  0
  1

  O alta gogoasa pentru galateni !!!

  Raportează
 • postat de rocky Luni, 21 Februarie 2022 07:43 85.186.96.*** Link la comentariu
  0
  0

  Mai bine se facea un spital nou muncipal pe lotul de teren unde se va construi viitorul Dedeman II, pe Bd George Cosbuc sau pe langa acel teren ca e spatiul foarte mare, ai si loc de parcare, iesea ceva super trasnet. Sau unde este in paragina fosta uzina Mehid desi acolo terenul disponibil e mai mic si nu prea e loc de asa ceva! Dar ceea ce se incearca acum, langa actualul spital judetean, e un fel de fas cu doua taisuri :)

  Raportează
 • postat de Alegator Vineri, 18 Februarie 2022 03:21 5.13.129.*** Link la comentariu
  0
  0

  A votat si tov consilier Moroșanu?!?
  Sau merge si de la distanta...

  Raportează
 • postat de GOGU FIROSCOSUL Marți, 08 Februarie 2022 18:36 5.13.197.*** Link la comentariu
  0
  0

  NUUUUUU,nu se poate,cat de darnic esti pasa!!! Dar de o noua bisericuta ,cand puneti,ca avem prea putine si preotoi,prea multi!!!De doctori,nu ducem lipsa,ca oricum sunt inutili,preotii sunt necesari,ca ei,dragalasii ne duc pe calea cea buna a vindecarii,chiar si cand pledeaza impotriva vaccinarii!!!

  Raportează
 • postat de Sandu Marți, 08 Februarie 2022 11:01 89.136.1.*** Link la comentariu
  0
  0

  Spitalul mortii, abatorul de oameni isi sporeste capacitatile? Dar cu doctorii spagari, facuti la seral si intrati pe usa din dos ce se intampla? Ca acolo e buba mare...

  Raportează
 • postat de Cd Marți, 08 Februarie 2022 00:56 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pana una alta eliminati continerele din curtea spitalului si cazati oamenii in conditii omenesti.
  Stau oamenii ca animalele in frig aglomerati unii peste alti. Stau cate 11-12 persoane.
  E posibil asa ceva!!

  Raportează
 • postat de O monstruoazitate medicală Sâmbătă, 05 Februarie 2022 08:26 82.79.132.*** Link la comentariu
  2
  2

  De ce nu se face un spital nou într-o altă zonă a orașului și nu se lasă în pace peticul de parc existent în cea mai densă, cea mai aglomerată, cea mai poluată zonă a oraului exceptând eterna și imensa groapă de gunoi de pe Coșbuc.? Noul spital va fi o monstruozitate greu funcțională. Dificil de administrat tehnic și medical. N-ar fi mai bine să lucrăm la calitate și nu la cantitate?

  Si, încă o chestiune. Probbail că știu toți cei interesați că Spitalul Județean și personalul său medical au o joasă clasificare în sistemul medical românesc. Gălețenii preferă pentru problemele medicale complexe alte spitale și alți medici. După părerea mea, un spital ar trebui ”întins” pe orizontală și nu pe verticală. Unde? Sunt suficiente locuri în jurul orașului. Să fie vorba de o schemă legată de conducerea spital-primărie-poliție-oameni de afaceri-partid?

  Raportează
 • postat de relu Vineri, 04 Februarie 2022 08:49 136.255.148.*** Link la comentariu
  3
  0

  PANA LA PROMISIUNI , SA SE IA MASURI PENTRU SUTELE DE MORTI DIN SPITALUL JUDETEAN, NIMANUI NU II MAI PASA DE BOLNAVI, SPITALUL MORTII ESTE CEA MAI POTRIVITA DENUMIRE. NE AM SATURAT DE CLINICI PARTICULARE ,M OR OAMENII CA NU AU UNDE MERGE . VREM BANII DATI PENTRU SANATATE INAPOI, DE CE MAI PLATIM LA STAT DACA MERGEM CONTINUU CU SACI DE BANI LA PRIVATI?????? . CAT DE NESIMTT SA FII, CA LA JAFUL IMPOTRIVA SANATATII DE LA GALATI SA VII CU ASTFEL DE PORCARII SI MINCIUNI?????????????????

  Raportează
 • postat de coco Vineri, 04 Februarie 2022 08:02 89.39.81.*** Link la comentariu
  1
  3

  Mai oameni buni, ăstora le pute tot, dacă faci, dece faci, dacă nu faci, de ce nu faci, oare cum e bine pentru unii din ei?

  Raportează
 • postat de Gal Joi, 03 Februarie 2022 22:49 5.13.147.*** Link la comentariu
  10
  8

  Ptiuuu sa nu va deochiati, ptiu.
  Lasa ca termina ei mai repede aeroportul decat spitalul, lasa. Bine.

  Doamne ce bazaconii am mai scris si eu.

  Raportează
 • postat de Sa tot fie ...pe hartie . Joi, 03 Februarie 2022 19:10 108.245.201.*** Link la comentariu
  9
  10

  Aveti grija sa nu se duca si asta cum s-a dus aeroportul ....pe apa sambetei ...

  Raportează
 • postat de Katia Joi, 03 Februarie 2022 17:41 95.77.107.*** Link la comentariu
  10
  12

  Carpeli si ajustari care vor necesita costuri mai mari decat cele pentru un spital nou. La fel cu blocul de urgenta care a fost largit deoarece primul nu a prevazut accesul pentru ambulante inalte. La fel cu ambulatoriul (cel actual are o prezentare de morga), si nu cred ca imaginatia finantatorilor, proiectantilor si consilierilor va oferi ceva nou. De ce? Pentru ca de 30 de ani psd nu a construit ceva wow. Ceva european. Ceva pentru europeni. A construit doar pentru persoane care se multumesc cu centre comerciale lugubre, cum sunt depozitele, dar si cum sunt Auchan, Selgros, Metro, si asa cum vor deveni penny, lidl, kaufland si alte scorniri gen supeco. Deci administratorii nostri de fonduri (ca sunt in zona executiva, sau legislativa, sau administrativa) vor doar buzunarele si burtile lor pline plimbate prin Dubai, sau mai nou in spatiu. Rumanul votant sa-si traiasca soarta, voteaza, papa micu, bea uleiul si patru ani prosteste, sau posteste pe ajutorul social si alocatia copilului. Spunea cineva la o catedrala de sf. Andrei "Asa sa le ajute Dumnezeu celor alesi, dupa cum le doresc votantilor lor". Dar a fost preluat de catre personaje in negru ... si sper sa fie bine!

  Raportează
 • postat de Ana C. Joi, 03 Februarie 2022 14:59 109.166.133.*** Link la comentariu
  4
  12

  Prea dramatizați. Daca sunt bani ce pot fi atrași și investiti de ce nu aveți răbdare? Cu siguranță îi va reuși acest proiect și noi gălățenii vom beneficia de el.

  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati Joi, 03 Februarie 2022 13:49 86.34.180.*** Link la comentariu
  14
  55

  De 20 de ani va cacaiti cu acest spital. Va atribui voua, ce astazi dirijati Galatiul intregul "panegiric" al activitatii deosebite in fruntea urbei.
  Cativa ani, ati facut numai carpeli, alti ani ati dat cu vopsea, ati trecut la o noua morga, la o parcare, la platforma pt. elicoptere, acum mariti iar parcarea.
  Spitalul este la fel ca acum 30 de ani, cu coridoare intesate de bolnavi ce stau pe banci rupte, scaune scamosate , carucioare cu roti scalciate nespalate, neigienizate, saloane, anexe, bai, wc-uri de nivelul secolului 19, de te cuprinde groaza ca ai putea ajunge sa fii internat acolo.
  Nimic concret, numai parole, parole, vorba cantecului...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.