Guvernul a avizat fondurile europene pentru Regiunea Sud-Est

Guvernul a avizat fondurile europene pentru Regiunea Sud-Est
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Guvernul a avizat încă șase Programe Operaționale, din cele 16 prin care România poate atrage investiții de aproximativ 31 de miliarde euro din fondurile europene alocate pentru perioada de programare 2021-2027. În total, valoarea celor 11 Programe avizate până acum se ridică la aproximativ 21 miliarde de euro. Documentele care vor fi transmise oficial Comisiei Europene sunt: PO Transport (POT) cu o alocare de 4,75 miliarde euro, PO Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) cu alocare de 3,36 miliarde euro, PO Educație și Ocupare (POEO) în valoare totală de 3,48 miliarde euro.

Tot luni, 30 mai, au fost aprobate și trei noi Programe Operaționale Regionale (POR) aferente regiunilor Centru, Nord-Est și Sud-Est. Astfel, POR Sud-Est are alocate fonduri în valoare de 1,23 miliarde euro, iar investițiile finanțate vor sprijini competitivitatea, digitalizarea, mediul, reducerea emisiilor de carbon, dar și educația. Intervențiile finanțate vor fi implementate în județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea.

În prezent, în etapa finală de pregătire se mai află cinci programe: PO Dezvoltare Durabilă (PODD) cu aproximativ patru miliarde euro, PO Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) cu o alocare de 1,6 miliarde euro, PO Sănătate (POS) unde sunt prevăzuți aproximativ 2,2 miliarde euro, PO Tranziție Justă (POTJ) cu investiții disponibile în valoare de circa două miliarde euro, inclusiv pentru județul Galați și Programul Operațional Regional București-Ilfov, cu 500 de milioane euro.

Citit 4691 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 22:59

1 comentariu

 • postat de St(r)atul paralel Marți, 31 Mai 2022 11:22 77.111.246.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sa vedem la urma impartirea fondurilor, pe plan local si politic cum va decurge. Trebuie sa inceteze popularele favoritisme politice de genul ca daca un oras nu este pesedist sau penelist va primi mai putin si altul mai mult. Deasemenea trebuie sa inceteze intarzierea distribuirii fondurilor locale in mod intentionat cu scopul de manipulare sau propaganda pentru perioada alegerilor.
  Fondurile pe orase si nu neaparat pe Galati ar trebui impartite in functie de gradul de dezvoltare mai exact cu un procent aditional la orasele sub dezvoltate. Populatia pleaca din orasele mici pentru ca nu exista investitii si conditii care sa ii atraga sau sa creasca nivelul demografic, asta e clar.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.