Afectat de o explozie puternică, blocul N6 din Centru va fi renovat cu fonduri din PNRR

Afectat de o explozie puternică, blocul N6 din Centru va fi renovat cu fonduri din PNRR
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Zguduit de o explozie puternică produsă în dimineața zilei de 29 octombrie 2020, blocul N6 de pe strada Domnească nr. 16 va beneficia de lucrări ample de renovare, după ce a fost semnat contractul de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit Primăriei Galați, în cadrul proiectului sunt prevăzute în principal lucrări de consolidare seismică și de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, lucrări de reabilitare  termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de  furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie.

De asemenea, sunt incluse lucrări pentru sistemele de climatizare și ventilație, de modernizare a instalațiilor de iluminat, precum și lucrări  conexe pentru respectarea altor cerințe  fundamentale  privind  calitatea  în construcții.

Conform Primăriei, obiectivul specific al proiectului constă în renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a blocului N6, str. Domnească nr.16, Centru, Asociația de Proprietari nr. 104 din municipiul Galați.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.380.611,96 lei cu TVA, iar durata de implementare a proiectului este 41 de luni.

 

 

Citit 2639 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 15:26

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 03 Februarie 2023 11:28
    5.13.195.***
    NU! Blocul trebuia si TREBUIE reabilitat EXCLUSIV din banii furnizorului de gaze ENGIE! punct. Prosti suntem!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.