Bani europeni pentru cluburile sportive școlare din județ

Bani europeni pentru cluburile sportive școlare din județ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a identificat o axă cu fonduri europene, în cadrul PNRR, prin care pot fi sprijinite cluburile școlare sportive din județ, unități conexe ale Ministerului Educației, în subordinea inspectoratelor școlare.

În acest sens, au fost elaborate câteva proiecte de hotărâri, aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a instituției de săptămâna viitoare. Conform președintelui CJ, Costel Fotea, prin această inițiativă vor fi sprijiniți peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din Galați și Tecuci care se antrenează cu dispozitive sportive vechi.

”Din păcate, nu s-a mai investit serios de mult timp în aceste cluburi sportive școlare, iar copiii, care sunt extrem de talentați, au nevoie de aparatură și echipamente sportive noi și moderne pentru a se antrena. Banii vor fi folosiți pentru dotarea sălilor de antrenament cu echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechine pentru sălile de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura în înălțime”, a adăugat președintele CJ.

Valoarea investiției este de aproximativ 350.000 de lei.

Citit 1577 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2023 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.