Aproape 70 de milioane de euro, cu fonduri UE, pentru drumuri din judeţul Galaţi

Aproape 70 de milioane de euro, cu fonduri UE, pentru drumuri din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a lansat deja, cu clauză suspensivă, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcțional DN 24D – DJ 251 B – DJ 251 A – DJ 251 H – DJ 251 – DJ 255 A – DN 25, pe o lungime de 57,27 kilometri. Aceasta înseamnă că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de semnarea contractului de finanțare de către Autoritatea de Management a noului Program Regional Sud-Est 2021-2027 – ADR Sud-Est.

”Cea mai mare investiție va fi realizată pe ruta DN 24D - Bălăbăneşti - Bălăşeşti - Ciureştii Noi - Cotoroaia - Cerţeşti - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - Schela (ferma de la Greaca) - intersecţia cu DN 25 (pod sat Traian). Doar această  investiție înseamnă aproape 70 de milioane de euro, având deja certitudinea că va fi finanțată din fonduri europene", a declarat, la începutul acestei luni, Costel Fotea, președintele CJ. În lei, valoarea totală a achiziţiei este de 278.909.570,70 lei fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este estimată a fi de 36 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Informațiile prezentate pe portalul e-licitatie.ro arată că este necesară contractarea acestor lucrări întrucât îmbrăcămintea asfaltică existentă a drumului prezintă degradări specifice sub formă de pelade, văluriri şi refulări, praguri sau dâmburi, rupturi de margine, fisuri, faianţări, făgaşe longitudinale, gropi, degradări provocate de îngheţ-dezgheţ, tasări locale, apărând, totodată, defecte și degradări constatate la poduri și podețe. Mai mult decât atât, au fost identificate segmente de drum județean de pământ sau drumuri pietruite ce nu au făcut niciodată obiectul unei lucrări de intervenție. În plus, în ultimii cinci ani nu s-au realizat intervenții pe tronsoanele de drum județean vizate de intervenția proiectului, nu există contracte de modernizare în curs și au avut loc doar lucrări de întreținere și reparații curente.

În acest context, intervențiile prevăzute includ reabilitarea a 11 poduri și podețe, amenajarea intersecțiilor cu DN 24D și DN 25, accesul la proprietăți prin podețe dalate din beton de ciment, execuția trotuarelor și a pistelor pentru cicliști, dar și colectarea și evacuarea dirijată a apelor pluviale.

Ofertele constructorilor sunt așteptate până la data de 3 iulie, evaluarea acestora urmând a fi făcută în baza criteriului ”cel mai bun raport calitate-preț”, iar componenta financiară are o pondere de 80%.

Citit 2597 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 01:33

2 comentarii

 • postat de Un cetățean
  Marți, 23 Mai 2023 22:19
  93.122.248.***
  Calitatea unde este? Aceeași propaganda PSD,care a adus Galațiul între cele mai depopulate județe.
  0
  12
  Raportează
 • postat de taranul taran
  Luni, 22 Mai 2023 20:55
  89.39.81.***
  In ce an veti asfalta drumurile judetene DJ 242B troita Plesa - Limita cu judetul Vaslui si DJ 242C troita Plesa - Aldesti din comuna Beresti Meria ??? Timpul trece iar noi suntem izolati in praf si noi platim taxe si impozite iar de votat am tot votat.
  2
  24
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro