Investiții de peste 10 milioane de euro, la Tecuci

Investiții de peste 10 milioane de euro, la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În această vară, la Tecuci, pe lângă lucrările de reabilitare ce au loc în mai multe zone din oraș, au fost anunțate și o serie de investiții de mai mare anvergură. Chiar în ultima săptămână, de la Ministerul Dezvoltării, primarul Lucian Costin a menționat semnarea unui ordin de ministru pentru finanțarea unui bazin de înot în municipiul din nordul județului.

”Valoarea investiției este 30.000.000 lei (circa șase milioane de euro) (...). Mă bucur nespus să vă dau această veste, chiar astăzi, de Ziua Națională a Înotului (miercuri, 19 iulie – n.r.). Tecuciul are mare nevoie de un bazin de înot și sunt fericit că acest proiect, de suflet aș putea spune, a fost aprobat. Vom construi bazinul de înot pe strada Gh. Petrașcu la fostele unități militare. Va fi atât didactic, dar și de agrement, toți tecucenii vor avea acces, iar de aici pot pleca și viitori campioni”, a adăugat Lucian Costin, pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii iulie, același edil-șef a readus în actualitate proiectul privind construirea a 26 de apartamente pentru tinerii tecuceni, pe aceeași stradă Gh. Petrașcu nr. 64-66, dispuse în două blocuri, inițiativă aprobată și în Consiliul Local. Cele două imobile urmează a fi construite pe un teren din zona fostelor unități militare, iar finanțarea este nerambursabilă, în mare parte, fiind asigurată tot de Ministerul Dezvoltării. De această dată, valoarea investiției este de aproximativ 16 milioane de lei, din care peste 10 milioane de lei sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar diferența de la bugetul local, toate aceste sume fiind cu TVA inclus. Inutil de spus că noile blocuri vor fi ridicate pe principiul nZEB, concept devenit obligatoriu în construcții, fiind vorba despre clădiri cu consum de energie aproape zero, altfel spus clădiri cu performanță energetică foarte ridicată.

Nu în ultimul rând, tot la Tecuci se apropie de finalizare și lucrările de la noul stadion municipal. Mai exact este vorba despre o bază sportivă cu suprafață de joc de 105 m x 68 m (cu omologare UEFA), 500 de locuri pentru spectatori, vestiare, parcare autovehicule și autocare, plus un teren multifuncțional pentru handbal, tenis, baschet și volei. Compania Națională de Investiții (CNI) a atribuit, în urmă cu mai bine de doi ani, contractul pentru construirea noului stadion municipal din Tecuci către asocierea Vila SA - Cospro Construct SRL, la o valoare de aproape cinci milioane de lei. Contactat telefonic de cotidianul nostru, primarul tecucean ne-a declarat că speră ca recepția să fie făcută de CNI la începutul toamnei, ”cel mai probabil în luna septembrie”, iar arena să devină funcțională tot în acest an.

Citit 4052 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2023 12:03