Dotări de 16,8 milioane de euro pentru toate școlile din Galați

Dotări de 16,8 milioane de euro pentru toate școlile din Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 Mobilier școlar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (calculatoare, imprimante, routere), laboratoarele de informatică dotate cu calculatoare de ultimă generație, iar laboratoarele de științe - cu mobilier adecvat și echipamente specifice. La fel și sălile de sport! Iar școlile tehnice vor avea ateliere cu dotări moderne. Toate acestea sunt posibile grație contractului de finanțare semnat miercuri de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Este vorba despre un important contract de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, prin care toate cele 63 de unități de învățământ (grădinițe, școli și licee) din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

„Am spus mereu că de la educație pornește totul, iar copiii trebuie să se bucure de cele mai bune condiții. Este pentru prima dată când toate grădinițele, școlile și liceele vor fi dotate simultan, prin acest proiect important din cadrul PNRR. Mai mult, fiecare clasă va fi avea dotări IT&C. Facem totul pentru copiii noștri, pentru viitorul lor. Și nu ne oprim aici”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Contractul are ca termen de realizare o perioadă de 18 luni.

Merită reamintit că Primăria municipiului Galați derulează deja investiții importante în școlile, grădinițele și liceele din oraș. Peste 20 dintre acestea au fost deja modernizate, iar pentru alte 30 proiectele sunt în diverse stadii.

 

Citit 2178 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2023 08:58

3 comentarii

  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 08 August 2023 16:06
    81.12.150.***
    Oare ce firma va livra....?!? Ehe, pr'etenii stiu cine !!!
    0
    0
  • postat de Bau-Bau
    Joi, 27 Iulie 2023 06:43
    86.124.200.***
    Oare la GRADINITA in toamna mai cumparam noi materiale didactice pentru copii? Sau cumpara Doamna din banii ei ca sa avem cu ce lucra?
    0
    0
  • postat de Sandu
    Miercuri, 26 Iulie 2023 17:01
    89.136.0.***
    Multe scoli din Galati aveau echipamente si dotari de calitate. La capitolul laboratoare de chimie, fizica, biologie nu existau laboranti pregatiti si nu aveau echipamente/instalatii corespunzatoare. La nivelul liceelor tehnologice si scoli de arte si meserii dotarile sunt aproape inexistente can
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.