UAT COMUNA SCHELA a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea școlii gimnaziale ”Lascăr Catargiu” Schela și a structurilor școlare arondate din comuna Schela

UAT COMUNA SCHELA a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea școlii gimnaziale ”Lascăr Catargiu” Schela și a structurilor școlare arondate din comuna Schela
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

UAT COMUNA SCHELA a semnat contractul de finanțare nr. 1042DOT/2023 pentru proiectul ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlii gimnaziale ”Lascăr Catargiu” Schela și a structurilor școlare arondate din comuna Schela, județul Galați” (cod F-PNRR-Dotări- 2023-1092), depus în cadrul PNRR/2022/C15.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),  Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de  practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a surselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a proiectului este de 684.858,45 lei, din care valoarea sumei eligibile este de 575.511,30 lei, valoare TVA eligibil aferentă este de 109.347,15 lei.

Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Comuna Schela.

Obiectivele proiectului:

  • asigurarea infrastructurii și resursele tehnologice necesare, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoarul de informatică și a echipamentelor digitale;
  • oferirea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Investiția va consta în dotarea cu echipamente pentru laboratorul de informatică din cadrul Școlii Gimnaziale „Lascăr Catargiu”, dotarea cu echipamente digitale a 10 săli de clasă/grupă din cadrul Școlii Gimnaziale „Lascăr Catargiu” și a structurilor școlare arondate, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optima a procesului educational,  înlocuirea mobilierului existent în 3 săli de clasă, dotarea cu mobilier a laboratorului de informatică, dotarea laboratorului de fizică cu materiale didactice specifice și mobilier precum și cu echipamente digitale, dotarea cabinetului de asistență psihopedagogică cu mobilier specific, materiale didactice inclusiv echipamente digitale.

Perioada de implementare a proiectului începe la data de 10.08.2023 și se încheie la data de 31.12.2024.

Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0236/828.100, responsabil proiect: Dumitriu Camelia.

 

(P)

Citit 1204 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2023 13:56