Reabilitare, modernizare și dotare Cabinet Medical Individual Amitroaei A. Maria – comuna Șendreni

Reabilitare, modernizare și dotare Cabinet Medical Individual Amitroaei A. Maria – comuna Șendreni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

 CABINETUL MEDICAL INDIVIDUAL AMITROAEI A. MARIA, C.I.F. 20156978, care activează în jud. Galați, comuna Șendreni, sat Șendreni, str. Dispensarului, nr. 2, cabinet nr. 1, anunță, în calitate de beneficiar,  semnarea și demararea contractului de finantare NR. 578/MF/17.08.2023 pentru proiectul ”CABINET SENDRENI – GL” . Perioada de implementare a proiectului este de 6 luni de la semnarea contractului.

Obiectivul general al proiectului este: Reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de cabinete de asistență medicală primară (medici de familie) cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici, prioritizând cabinetele din mediul rural și din urbanul mic. Dotarea va cuprinde: aparatură de laborator de tip ”point of care”, echipamente medicale de tipul: electrocardiograf, ecograf, mobilier medical și instrumentar medical; vor fi alocate, de asemenea, fonduri pentru renovarea clădirii cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice. „Componenta  echipamente” are o valoare estimată de maxim de 222.115 lei  fără tva. „Componenta renovare” sub forma unui grant financiar la dispoziția beneficiarului în valoare de maxim 73.792 lei fără tva.

Componenta RENOVARE din cadrul proiectului se axează pe îmbunătățirea confortului termic al locației și se va concretiza prin abordarea a trei lucrări:

  • Înlocuirea vechilor aparate de aer conditionat cu trei unități noi de aer condiționat de generație nouă, ce dispun de cele mai noi tehnologii existente la ora actuală pentru astfel de produse, având funcții și pentru incălzire pe timpul iernii.
  • Înlocuirea tâmpăriei exterioare cu termopan existente cu tămplărie PVC nouă, care se încadrează între cele mai noi tehnologii în domeniu și va oferi confort termic sporit ocupanților.
  • Acoperirea pardoselii existente realizată cu gresie cu parchet vinil SPC, care constituie tehnologia cea mai avansată la ora actuală. Acest tip de pardoseală se montează direct și relativ ușor peste pardoseala existentă. Se poate demonta și reveni la pardoseala veche.

Proiectul este gestionat de Ministerul Sănătății și finanțat din fonduri europene prin Planul Național De Redresare și Reziliență al României, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, COMPONENTA: 12 – Sănătate, INVESTIȚIA: 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I1.1: Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară

PERSOANĂ DE CONTACT: Maria Amitroaei; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; TELEFON: 0773 796 076

 

(P)

Citit 1399 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 10:38