Finanțare pentru prima "școală verde" din Galați

Finanțare pentru prima "școală verde" din Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În premieră pentru Galați, Școala Nr. 5 va deveni "școală verde", grație finanțării pentru care Primăria a primit aprobare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Valoarea proiectului este de aproximativ 9 milioane de lei.

"Școala, situată în Micro 17, va avea profilul unei unități de învățământ care creează un mediu sănătos şi care favorizează educația, concomitent cu economisirea resurselor, generarea de energie electrică și folosirea de tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră. «Şcolile verzi» reduc consumul de energie şi apă, de combustibili fosili, colectează separat deşeurile şi protejează mediul. Aceste unități protejează sănătatea elevilor şi a profesorilor prin asigurarea unui mediu interior curat şi sănătos, precum şi prin furnizarea de programe şi servicii pentru o bună nutriţie şi activitate fizică”, explică administrația locală.

Clădirea școlii va beneficia de: refacerea izolației termice, modernizarea instalațiilor pentru producerea căldurii și apei calde, utilizarea surselor regenerabile de energie, instalarea sistemelor inteligente pentru monitorizarea confortului energetic, instalarea de corpuri de iluminat ecologice. De asemenea, se vor face lucrări exterioare pentru un traseu sportiv-aplicativ, loc de joacă senzorial, două foișoare și o seră.

Totodată, investiția este necesară în vederea completării formării cadrelor didactice în problematica schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unui program coerent de formare adresat întregului personal al școlii și al cadrelor didactice.

Proiectul a parcurs principalele etape de aprobare, urmând semnarea contractului de finanțare.

Citit 2261 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 19:14

2 comentarii

  • postat de un cetatean
    Duminică, 14 Ianuarie 2024 23:44
    84.232.168.***
    @E. Co. Logistu ce treab are motorina cu poluarea? Motorina polueaza mai putin decat benzina cu exceptia noxelor, pe care masinile moderne le tin foarte bine in frau. Restul e prostie. Cand pretul masinilor electrice va scadea la un nivel normal vom umbla toti cu electrice, dar asta nu e treaba ppr.
    3
    4
  • postat de E. Co. Logistu
    Joi, 11 Ianuarie 2024 20:22
    89.39.81.***
    Și angajații vor veni la serviciu cu mașina proprie pe motorina și fiecare copil va fi adus la școală cu mașina lui tăticu sau a lui mămica tot pe motorină.
    5
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.