Contract atribuit pentru renovarea fostului Cinema "Dacia"

Contract atribuit pentru renovarea fostului Cinema "Dacia"
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Contractul pentru renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf "Dacia" din cartierul Micro 21 a fost câștigat, în urma licitației publice, de firma Gendav SRL, cu o ofertă de 6.480.593 de lei fără TVA.

Reamintim că nu mai puțin de șase constructori și-au disputat contractul, care a avut o valoare estimată de 7.789.863 de lei fără TVA.

Conform Primăriei, clădirea va beneficia de lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc. Durata contractului este de 18 luni. Proiectul are asigurată o parte din finanțare, de circa 2,1 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

"Clădirile fostelor cinematografe Dacia, Flacăra și Țiglina, care, din păcate, au fost abandonate ani de zile, vor redeveni obiective importante. Acestea vor avea destinații diferite, deoarece noi, toți, avem preocupări diferite, fie că ne referim la activități educative sau de recreere", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

În clădirea fostului cinematograf "Dacia" ar putea funcționa un centru de robotică, la "Flacăra" s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, iar "Țiglina" ar putea găzdui Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver".

Citit 4803 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 08:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.