Luni, 5 august, au început lucrările din cadrul proiectului "Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ al judeţului Galaţi - Corp A", derulat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat Prefectura gălățeană.
Valoarea totală a proiectului este de 20,6 milioane de lei, din care circa 11 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - componenta "Valul Renovării".
Contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor, cu o durată de 20 de luni, a fost atribuit, în luna noiembrie a anului precedent, asocierii Euras Satu Mare (lider ) - Procad Business Satu Mare - Arhing Târgu Mureş.
Beneficiarul contractului este Instituția Prefectului Județul Galați, iar printre principalele rezultate așteptate, ca urmare a finalizării investiției, se numără economisirea pe termen mediu și lung a cantității de energie utilizate, reducerea consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 cu peste 40%, reducerea costurilor cu utilitățile, precum și utilizarea de surse regenerabile.
Printre principalele rezultate așteptate după această investiție se numără: economisirea pe termen mediu și lung a cantității de energie utilizate, reducerea consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 cu peste 40%, reducerea costurilor cu utilitățile, precum și utilizarea de surse regenerabile.
În prezent, conform raportului de audit energetic, clădirea este încadrată într-o clasă energetică inferioară (clasa B). După implementarea proiectului, nivelul de performanță energetică va fi asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică (clasa A).
Palatul Administrativ din Galaţi a fost construit în perioada anilor 1904-1905, după proiectul arhitectului Ion Mincu, iar inaugurarea a avut loc în aprilie 1906.