Angajări la Criomec, compania ce face… fabrici la cheie!

Angajări la Criomec, compania ce face… fabrici la cheie!
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Compania gălăţeană Criomec este una dintre puţinele din ţară care a reuşit, în mai puţin de 25 ani, să intre „în liga mare” a producţiei industriale. Mai mult, compania nu numai că a devenit unul dintre noii piloni ai economiei locale - cu mai mult de 500 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro, dar a căpătat şi o anvergură internaţională, cu proiecte importante în ţări cu un blazon tehnic de invidiat, precum Germania, Franţa, Belgia sau Suedia. Ceea ce, desigur, înseamnă – şi profesional, şi material - o şansă în plus pentru gălăţeni.

Criomec a pornit la drum, în 1994, cu un „nucleu” de 24 de specialişti, cei mai mulţi chiar de pe platforma combinatului siderurgic de la Galaţi. Dar toţi mâncau inginerie pe pâine, iar profesionalismul a fost, până la urmă, principalul „capital” al firmei. Echipa a crescut pas cu pas, iar astăzi, fie că e vorba de domeniul gazelor tehnice şi criogeniei, al echipamentelor pentru metalurgie, petrochimie, centrale electrice sau echipamente dinamice, Criomec poate realiza „proiecte la cheie”. Sau mai bine zis… fabrici la cheie!

„Modul în care ne-am dezvoltat afacerea, cu o divizie de proiectare, cu departamente specifice pentru execuţie, montaj, mentenanţă pe tipuri de instalaţii industriale – criogenice, electrice, automatizări, dar şi includerea unui departament de construcţii civile ne permite, practic, să putem face orice proiect industrial, de la început până la sfârşit. În regim de antrepriză, toate subansamblele sunt realizate de noi, transportate de noi, montate şi puse în funcţiune de noi”, ne explică directorul general al Criomec, domnul Dr. Ing. Alexandru Şerban.

În portofoliul de lucrări al Criomec se regăsesc lucrări complexe, începând de la noua Fabrică de Oxigen şi instalaţia de răcire de la Furnalul nr. 5, de pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi, până la fabrica de hidrogen de la Petrobrazi, modernizarea furnalului HKM Duisburg, centrala electrică din Corsica (Franţa) şi, mai nou, o fabrică de hidrogen în Suedia, proiect ce urmează să se deruleze în acest an, în perioada mai-decembrie.

„Toate aceste proiecte le-am realizat cu echipele noastre, în condiţii de lucru identice, dacă nu chiar mai ridicate, în ceea ce priveşte standardele de protecţie a muncii, asigurări, cazare etc. Iar pentru angajaţi, posibilitatea de a lucra la proiecte în toată Europa a însemnat şi o creştere a veniturilor anuale. Practic, în ceea ce priveşte salariul mediu anual, Criomec este peste media din zona industrială, iar acest lucru ne asigură inclusiv stabilitatea forţei de muncă”, ne spune domnul Alexandru Şerban.

Criomec are permanent planuri de extindere a activităţii, peste două milioane de euro fiind investiţi în noua hală de realizare a subansamblelor, de pe str. Prutului nr. 12, pe lângă hala pe care compania o deţinea deja pe str. Drumul de Centură, nr. 63. Iar creşterea companiei înseamnă inclusiv locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite pentru gălăţeni.

„Într-adevăr, in aceasta perioda ne-am propus să creştem numărul de angajaţi cu aproximativ 100 de persoane – sudori, lăcătuşi șitubulatori, mecanici, electromecanici și electricieni. Practic, suntem într-un proces continuu de recrutare și selecţie, cine se știe pregătit în aceste meserii poate găsi la noi o oportunitate de realizare profesională.

Cine doreşte sa aibă un echilibru între un venit peste medie și să fie alături de familie o buna parte din an, se poate prezenta la sediul Criomec de pe Drumul de Centură nr. 63 sau la noua hală de pe strada Prutului nr. 12 (vis-a-vis de gară), sau poate suna la numarul 0738 248 332 pentru mai multe detalii si programarea unei intalniri.

Prin urmare, dacă vă știți pregătit în meseriile amintite, ar fi bine să luaţi în calcul angajarea la Criomec. Dinamica dezvoltării companiei, perfecţionarea continuă a personalului şi, nu în ultimul rând, perspectivele salariale sunt garanţia unei alegeri bune.

(P)

Citit 25821 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 11:19