Meseria de şofer, cea mai căutată de angajatori

Meseria de şofer, cea mai căutată de angajatori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe piaţa muncii din România, deficitul de candidaţi fiind generat şi de atractivitatea sporită a joburilor de transport internaţional, potrivit studiului "Indexul locurilor de muncă".

Conform cercetării, deficitul acut de candidaţi în categoria şoferilor se reflectă cu precădere în numărul mare de anunţuri de angajare publicate de companii în ultimele şase luni ale anului 2018 (cu o creştere de 2 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2017).

Astfel, "şoferi - servicii auto - curierat" rămâne şi în al doilea semestru al anului trecut categoria care a adunat cele mai multe locuri de muncă, întrunind peste 45.500 de oferte active. Topul categoriilor cu cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori continuă cu "ingineri - meseriaşi - constructori", cu peste 32.500 de anunţuri, "personal hotelier - restaurant", cu peste 19.800 de anunţuri. La mare căutare au fost şi candidaţii pentru categoriile de joburi din secţiunile "casieri - lucrători comerciali" (18.000 de anunţuri) şi "muncă în străinătate" (17.000 de anunţuri).

Citit 7176 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.