Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe piaţa muncii din România, deficitul de candidaţi fiind generat şi de atractivitatea sporită a joburilor de transport internaţional, potrivit studiului "Indexul locurilor de muncă".

Conform cercetării, deficitul acut de candidaţi în categoria şoferilor se reflectă cu precădere în numărul mare de anunţuri de angajare publicate de companii în ultimele şase luni ale anului 2018 (cu o creştere de 2 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2017).

Astfel, "şoferi - servicii auto - curierat" rămâne şi în al doilea semestru al anului trecut categoria care a adunat cele mai multe locuri de muncă, întrunind peste 45.500 de oferte active. Topul categoriilor cu cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori continuă cu "ingineri - meseriaşi - constructori", cu peste 32.500 de anunţuri, "personal hotelier - restaurant", cu peste 19.800 de anunţuri. La mare căutare au fost şi candidaţii pentru categoriile de joburi din secţiunile "casieri - lucrători comerciali" (18.000 de anunţuri) şi "muncă în străinătate" (17.000 de anunţuri).

Citit 6479 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 15:38

1 comentariu

  • postat de sily Miercuri, 12 Iunie 2019 21:14 89.137.225.*** Link la comentariu
    0
    4

    sunt si destul de slab platiti in Romania Pentru conditiile de munca. Ar fi bine sa se faca si o statistica cu bolile profesionale dezvolte de soferi.Putini ajung la pensie din aceasta meserie ,si aceea mizerabilaConceptia multora ce nu cunosc aceasta meserie(cei ce conduc doar personal) este ca stau pe scaun si invărt de volan. inclusiv a politicienilor nostri care daca se odihnesc in fotolii ergonomice patru ani de zile vor pensii speciale mai mari ca unui om care munceste in productie (CONSTRUCTII .AGRICULTURA ,SOFERI. CONFECTII TEXTILE SAU METALICE.TURISM.INDUSTIE ALIMENTARA ETC....) care au stagiu de cotizare uneori mai mare de 35 ani .La noi munca productiva nu este apreciata .

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.