Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
6 comentarii

Cei care vor să lucreze pentru Armată au acum şansa să se înscrie la o nouă sesiune de recrutare, în cadrul căreia sunt puse la bătaie 1.059 de locuri pentru rezervişti voluntari, indiferent dacă au sau nu pregătire militară. Unităţile care au nevoie de voluntari sunt din judeţele Galaţi, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București. 

Gălăţenii care vor să se înscrie, o pot face până pe 10 iulie, la sediul Centrului Militar Judeţean, cu următoarele documente: actul de identitate, în original și copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum șase luni înainte de data depunerii, acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și copie, permisul de conducere, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice, în original și copie, livretul militar, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist, în original și copie.

Candidații vor completa o cerere de înscriere. Ulterior, vor fi informaţi despre etapele procesului de recrutare și selecție, respectiv, unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală și unitatea în care se va executa programul de instruire inițială. De asemenea, candidații fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește orientarea către arme ori servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Citit 16154 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 15:28

6 comentarii

 • postat de Milu Ionut-Alexandru Sâmbătă, 04 Iulie 2020 17:41 86.122.89.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ma intereseaza un nr de telefon pt Sibiu s-au Brasov
  Multumesc !

  Raportează
 • postat de Severin mihai Joi, 02 Iulie 2020 09:55 109.166.131.*** Link la comentariu
  1
  6

  Bună ziua as vrea sa stiu si eu criteriile de militar voluntar

  Raportează
 • postat de Nu fiti naivi Joi, 02 Iulie 2020 00:27 89.137.136.*** Link la comentariu
  7
  10

  Tin minte ca in armata ne-au adunat pe un camp in cerc apoi la un moment dat a venit un colonel sau maior si spune..care sunteti din ardeal mana sus...si au ridicat mana unii..care sunteti din moldova...si au ridicat mana in jur de 7-8 apoi asta zie: Moldoveni imputiti! Judecati si voi cine era individul si ce era!
  Cei care se bucura ca au mers in armata sunt genul de oameni care daca nu faceau armata nu aveau ce povesti, oameni tristi si cu o viata de apartament si munca si munca si apartament. Acolo au mai vazut si ei lumea iar unii marea sau muntele. In perioada aia era plin de agenti rusi infiltrati in armata romana..pana au venit americanii a mai durat..ma refel dupa 1989.
  Un alt maior tin minte ca l-a pocnit tare peste fata cu plma pe un biet copil soldat. Eram mai departe ca altfel in calcam eu in picioare pe nemernic. Mai erau tot felul de caractere infecte care nu aveau din ce trai si doreau sa ramana in cadrul armatei ca angajati. Sa vezi ce figuri erau pe ei...
  Cand l-am infruntat pe un caporal cioban prost si needucat care se cam lua de soldatei apoi toti m-au felicitat si tineau cu mine. In armata nu am invatat tehnica militara si mai nimic. Toti doreau forta de munca pe care o faceau cu soldatii..curatenie si cantece patriotice si pas de defilare preluat de la urss. Deci ca sa vezi comunistii idioti ce faceau. Cand mi-au dat arma pe mana le trenurau chilotii la toti ca au crezut ca trag in ei. Nu am tras dar daca ma supara vreunul nu stiu ce se intampla. toate scursurile am intalnit acolo ..dintr-un pluton de vreo 30 oameni doar cativa erau oameni adevarati, buni si loiali. Cam asa si cu tara! Asa ca cine vrea armata sa faca cu contract si sa fie bine platit nu cu 3000 lei. Nu imi risc viata sa apar vilele din Primaverii pentru banii astia.

  Raportează
 • postat de Vișan Doru Miercuri, 01 Iulie 2020 17:37 109.166.131.*** Link la comentariu
  0
  21

  Frumoase amintiri... Acum ale mele: armata la Timișoara. Absolvent de liceu, la zi, întrat pe mâna unor senianalfabeti (caporal și sergenti) dornici să **** bibani. Ture cu valiză prin subpat, noaptea, alarme închipuite de mintea lor aburita de putere. Erau la conducere și se credeau zmei. Noroc cu ofițerii și subofițerii care erau cu picioarele pe pământ și nu agreau abuzurile. Armata a durat 1,6 luni din motive strategice. Nu am fost niciodată în permisie acasă. In schimb, ieșeam în oraș ori de câte ori se putea. E la fel ca în viață :chiar dacă te strădui sa fii cuminte, te calcă ordinarii pe cap. Ajunși și noi în ciclul 2,nu am aplicat rețetă pe bibanii noștri. Nu se făcea asa ceva.

  Raportează
 • postat de rodax Miercuri, 01 Iulie 2020 17:29 109.103.134.*** Link la comentariu
  0
  15

  ar fi fost util sa stim ce grade si la ce specializari militare sunt locurile disponibile in judetul galati.

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 01 Iulie 2020 14:59 78.96.81.*** Link la comentariu
  7
  14

  Ce amintiri frumoase plecatul la incorporare, cu valiza speciala confectionate din placaje rezistente, prima incolonare in curtea centrului militar, plecatul trenului in vagoane inchiriate numai pentru recruti, constituind prima treapta in drumul spre maturizare a fiecarui tanar!

  S-au dus vremurile acelea frumoase, echipatul cu uniforma militara, tunsul zero, regulamente militare, instructia de front, tragerile in poligon, apoi scoala de gradati, si cea mai frumoasa si asteptata, prima permisie, venitul in sat, lumea cu ochii pe tine, uniforma la dunga, mersul la bal, dar trecea repede, inapoi la unitate, satisfactia permisiei la maximum, apoi asteptai "liberarea" acel faimos AMR, o luna, o sapatamana, si ziua cand, in sfarsit, mergeai la magazie sa predai echipamentul militar, primul pas spre civilie in hainele in care ai fost incorporat...

  Apoi poza pentru livretul militar depusa la centrul militar, si documentul care atesta ca esti ostean deplin al tarii, in rezerva!

  Amintiri, amintiri...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.