Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă transmite angajatorilor că pot încărca pe platforma aici.gov.ro documentele necesare pentru decontarea a 41,5 la sută din salariul de bază pe luna iunie al angajaților reveniți din șomaj tehnic. ”Transmiterea documentelor prin Registratura electronică asigură procesarea mai rapidă, o evidență mai bună a actelor transmise și facilitează accesul la formularele ce trebuie completate”, afirmă ANOFM.
Suma care se decontează din bugetul asigurărilor pentru șomaj reprezintă 41,5 la sută din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificările ulterioare. Pentru a beneficia de această măsură, angajatorii au obligația de a menţine raporturile de muncă ale salariaților până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri și a situațiilor în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului.
Conform ANOFM, pentru decontarea de la bugetul asigurărilor pentru şomaj a cotei de 41,5 la sută din salariu, angajatorii suportă integral contravaloarea salariilor angajaţilor care beneficiază de prevederile OUG 92/2020 şi ulterior, începând cu data de 1 până la data de 25 a lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, depun documentele prevăzute în textul ordonanței.

Citit 2638 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 11:01

1 comentariu

  • postat de Mihai Joi, 23 Iulie 2020 23:26 92.85.61.*** Link la comentariu
    0
    1

    Bine ca a venit criza asta numai asa o sa inteleaga si desteptii de la Bruxelles ca anumite fabrici cu importanta strategica trebui sa existe in interiorul UE ca sa nu depindem de altii in momente dificile chiar daca ele in sine par a fi nerentabile in vremuri linistite

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro