Când vor publica și firmele gălățene salariile de angajare?

Când vor publica și firmele gălățene salariile de angajare?
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Tot mai multe companii aleg să publice salariul oferit în anunțurile de angajare, iar acest lucru se reflectă în creșterea numărului candidaților interesați. Conform reprezentanților platformei de recrutare BestJobs, procentul candidaților interesați să știe nivelul salarizării în momentul aplicării a ajuns la 98%. Dintre aceștia, 24% spun că ar prefera ca anunțul de job să menționeze măcar marja salarială, o formă de transparentizare acceptată și de 49% dintre recrutori, care consideră că este cea mai eficientă prezentare a salariului în anunțul de angajare.

La peste 27% dintre joburile active de pe platformă, angajatorii afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri, spun cei de la BestJobs. În momentul de față, niciuna dintre ofertele comunicate de angajatorii gălățeni la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă nu precizează salariul oferit și nici vreo marjă salarială. În cel mai bun caz, se precizează în anunț că se oferă tichete de masă. Nici la bursele locurilor de muncă organizate la Galați până acum nu s-au făcut publice salariile oferite, de către niciuna dintre firmele participante.

A existat la un moment dat o inițiativă timidă a celor de la AJOFM pentru a solicita acest lucru angajatorilor, dar a rămas doar la stadiul de intenție. Poate că aceasta este una dintre explicațiile faptului că gălățenii nu s-au mai înghesuit în ultimii ani să participe la aceste burse. O transparență a salariilor ar aduce, fără îndoială, mai mulți candidați pentru joburile oferite. Bineînțeles, ar trebui ca și salariile oferite să fie mai mari decât minimul pe economie.

Altfel, dacă salariile sunt atât de "transparente" încât poți "vedea" prin ele de "subțiri" ce sunt, publicarea lor în anunțuri ar avea exact efectul invers, adică i-ar îndepărta imediat și pe puținii doritori care ar putea exista.

Citit 4982 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.