Care sunt cele mai căutate joburi în 2023

Care sunt cele mai căutate joburi în 2023
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Odată cu sosirea noului an, vor apărea și noi oportunităţi pentru cei dornici să înceapă un nou job. Printre cele mai vânate locuri de muncă se numără cele din IT, acestea fiind printre cel mai bine plătite din țară, cu salarii ajungând până la 5.000 de euro pe lună. Pe lângă IT, oamenii caută locuri de muncă în marile corporații prezente în România, datorită beneficiilor și salariilor decente oferite, care încep de la 3.500 de lei plus vouchere, în anumite situaţii. Pe lângă corporații și IT, foarte mulți tineri sunt în căutarea joburilor de la stat, datorită salariilor generoase la care se adaugă diverse sporuri, cele mai apreciate fiind cele din poliție, sistemul de sănătate și administraţie.

La polul opus, joburile cel mai puțin căutate sunt în turism și HoReCa, din cauza salariilor destul de mici și a timpului petrecut la muncă. Un salariu într-un astfel de domeniu începe de la 2.000 de lei. În coada topului se află și meseriile, România ducând lipsă de tâmplari, mecanici auto, brutari, patiseri etc. în special din cauza salariilor mici, în aceste domenii câştigându-se în jur de 1.500-2.500 de lei.

Totodată, tinerii care aleg să-și ia viața în propriile mâini și să-și creeze o afacere sunt din ce în ce mai puțini, având în vedere costurile ridicate de start. Printre cele mai populare sunt afacerile în domeniul cafenelelor și restaurantelor, urmate de cele din domeniul magazinelor de construcții. O altă afacere profitabilă pentru tineri o reprezintă panourile fotovoltaice, mulţi antreprenori alegând să se implice în producţia de energie verde.

Citit 1735 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.