52 de companii şi instituţii au încercat să recruteze studenţi şi absolvenţi (FOTO)

52 de companii şi instituţii au încercat să recruteze studenţi şi absolvenţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

52 de companii din Galaţi şi din împrejurimi s-au întrecut în oferte pentru studenţii şi absolvenţii de la Universitatea "Dunărea de Jos", la Târgul de joburi şi stagii de practică organizat ieri în holul instituţiei

Studenţii veniţi în număr destul de mare au putut afla detalii despre ofertele companiilor şi instituţiilor prezente în ceea ce priveşte oportunităţile de a face practică, dar şi de a se angaja, la finalizarea studiilor, într-unul dintre domeniile studiate la facultate. 

La mare căutare erau inginerii, pe mai multe direcţii, atât cei de industrie alimentară, cât şi din sfera Mecanicii şi a Navelor. I-am remarcat, de exemplu, pe reprezentanţii fabricii Yazaki, din Brăila, pe care ne-am dorit-o la Galaţi, dar n-am ştiut s-o atragem. Uite că, acum, ne ia şi absolvenţii, dacă este să judecăm după interesul cu care studenţii ascultau explicaţiilor membrilor echipei din oraşul vecin. 

De mare atracţie a fost şi standul Penitenciarului Galaţi, care ieşea în evidenţă atât prin prezenţa personalului în uniforme, cât şi prin armele scoase la înaintare pe masă. 

Una peste alta, evenimentul a reuşit ceea ce şi-a propus, după cum ne-a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector al Universităţii "Dunărea de Jos", şi anume să aducă faţă în faţă cererea şi oferta, pe o piaţă a muncii încă marcată de multe paradoxuri, în condiţiile în care, de multe ori, companiile se plâng că nu găsesc oameni suficient de pregătiţi, iar potenţialii angajaţi, că li se cere prea mult, chiar în condiţiile în care majoritatea se află la primul loc de muncă. "Am considerat că este de datoria noastră să punem angajatorii mari şi medii la un loc cu absolvenţii, fiindcă încercăm să fim liantul dintre studenţi şi mediul economic regional", a precizat dr. Alexandru Nechifor.

Citit 5420 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 08:59

4 comentarii

  • postat de pentru Iuliu
    Vineri, 19 Mai 2023 12:37
    213.218.53.***
    pacat ca nu ati participat la interviuri cu cei pe care ii numiti cu minți tinere/"crude". ati fi surprins sa vedeti cat de putin stiu din ceea ce ar fi firesc sa stie la varsta si pregatirea lor. au insa asteptari de salarii mari.
    0
    0
  • postat de un handicapat
    Joi, 18 Mai 2023 21:34
    109.166.128.***
    de ce publicam doar ce ne place si ne convine , nu mai putem vedea si realitatea ? sau este mai simplu sa publicam ceea ce ne convine ?
    0
    0
  • postat de un handicapat
    Joi, 18 Mai 2023 21:30
    109.166.128.***
    numai oamenii normali isi au loc in productivitate si locuri de munca ? cei cu dizabilitati nu ? am cautat si intrebat la majoritatea standurilor , toti la fel . ridicau din umeri . am o experienta de 3o ani in domeniul electricitatii si toti ridica din umeri de parca ar avea un tic nervos. conteaza
    0
    0
  • postat de Iuliu
    Joi, 18 Mai 2023 20:42
    5.13.196.***
    Ce...!?? Ori nu mai auSCLAVI...!??Și s-au gândit că poate-i pot prosti pe mințile tinere/"crude" cu salarii de nimic,cu bonuri de masă...cu nimicuri kre nu-ți ajung nici de mânkre de pe-o zi pe alta,dapoi să-ți mai permiți și altecele sau chiar extravaganțe sau vacanțe...Și-n ne s!mțirea lor de pr0f
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.