52 de companii şi instituţii au încercat să recruteze studenţi şi absolvenţi (FOTO)

52 de companii şi instituţii au încercat să recruteze studenţi şi absolvenţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

52 de companii din Galaţi şi din împrejurimi s-au întrecut în oferte pentru studenţii şi absolvenţii de la Universitatea "Dunărea de Jos", la Târgul de joburi şi stagii de practică organizat ieri în holul instituţiei

Studenţii veniţi în număr destul de mare au putut afla detalii despre ofertele companiilor şi instituţiilor prezente în ceea ce priveşte oportunităţile de a face practică, dar şi de a se angaja, la finalizarea studiilor, într-unul dintre domeniile studiate la facultate. 

La mare căutare erau inginerii, pe mai multe direcţii, atât cei de industrie alimentară, cât şi din sfera Mecanicii şi a Navelor. I-am remarcat, de exemplu, pe reprezentanţii fabricii Yazaki, din Brăila, pe care ne-am dorit-o la Galaţi, dar n-am ştiut s-o atragem. Uite că, acum, ne ia şi absolvenţii, dacă este să judecăm după interesul cu care studenţii ascultau explicaţiilor membrilor echipei din oraşul vecin. 

De mare atracţie a fost şi standul Penitenciarului Galaţi, care ieşea în evidenţă atât prin prezenţa personalului în uniforme, cât şi prin armele scoase la înaintare pe masă. 

Una peste alta, evenimentul a reuşit ceea ce şi-a propus, după cum ne-a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector al Universităţii "Dunărea de Jos", şi anume să aducă faţă în faţă cererea şi oferta, pe o piaţă a muncii încă marcată de multe paradoxuri, în condiţiile în care, de multe ori, companiile se plâng că nu găsesc oameni suficient de pregătiţi, iar potenţialii angajaţi, că li se cere prea mult, chiar în condiţiile în care majoritatea se află la primul loc de muncă. "Am considerat că este de datoria noastră să punem angajatorii mari şi medii la un loc cu absolvenţii, fiindcă încercăm să fim liantul dintre studenţi şi mediul economic regional", a precizat dr. Alexandru Nechifor.

Citit 3806 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 08:59

4 comentarii

 • postat de pentru Iuliu
  Vineri, 19 Mai 2023 12:37
  213.218.53.***
  pacat ca nu ati participat la interviuri cu cei pe care ii numiti cu minți tinere/"crude". ati fi surprins sa vedeti cat de putin stiu din ceea ce ar fi firesc sa stie la varsta si pregatirea lor. au insa asteptari de salarii mari.
  1
  4
  Raportează
 • postat de un handicapat
  Joi, 18 Mai 2023 21:34
  109.166.128.***
  de ce publicam doar ce ne place si ne convine , nu mai putem vedea si realitatea ? sau este mai simplu sa publicam ceea ce ne convine ?
  1
  24
  Raportează
 • postat de un handicapat
  Joi, 18 Mai 2023 21:30
  109.166.128.***
  numai oamenii normali isi au loc in productivitate si locuri de munca ? cei cu dizabilitati nu ? am cautat si intrebat la majoritatea standurilor , toti la fel . ridicau din umeri . am o experienta de 3o ani in domeniul electricitatii si toti ridica din umeri de parca ar avea un tic nervos. conteaza atat de mult studiile in domeniu sau experienta in domeniu ? doresc un raspuns cat se poate de sincer. chiar nu mai suntem de nevoie societatii noi , persoanele cu handicap ? sau folosit de mine doar atat cat am fost bun , pe urma la cos . adio viata .
  1
  29
  Raportează
 • postat de Iuliu
  Joi, 18 Mai 2023 20:42
  5.13.196.***
  Ce...!?? Ori nu mai auSCLAVI...!??Și s-au gândit că poate-i pot prosti pe mințile tinere/"crude" cu salarii de nimic,cu bonuri de masă...cu nimicuri kre nu-ți ajung nici de mânkre de pe-o zi pe alta,dapoi să-ți mai permiți și altecele sau chiar extravaganțe sau vacanțe...Și-n ne s!mțirea lor de pr0fitori îți mai și zic cu ar0ganță că "dar ceBĂtu vrei salariu de director sau de patron,"din prima zi,sau" de la început"...
  Păi când unii dintre acești copii au avut și-i au ca exemplu pe părinți sau rude/cunoștințe de-ai lor kre o viață-ntreagă au muncit k niște sclavi pentru nișteProfitori/INUMANI
  9
  25
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro