Orientare profesională a elevilor şi absolvenţilor şcolii sanitare, printr-un parteneriat româno-german
Foto: Foto arhivă: Şcoala Postliceală „Christiana”/ Facebook

Orientare profesională a elevilor şi absolvenţilor şcolii sanitare, printr-un parteneriat româno-german
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala Postliceală „Christiana” Galaţi a organizat, luni, 16 martie, în amfiteatrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi, o activitate cu tema „Christiana deschide porţile Akademiei Auxila din Germania”. Acţiunea are scopul de consiliere şi orientare profesională a elevilor şi absolvenţilor şcolii sanitare. Aceasta este una dintre activităţile care se derulează în cadrul unui proiect educaţional mai amplu, prin care se urmăreşte facilitarea inserţiei socio-profesionale a asistenţilor medicali generalişti pe piaţa muncii din Uniunea Europeană.

Semnând un protocol de parteneriat cu "Akademia Auxila PKZ" din Germania, Şcoala Postliceală „Christiana” îşi respectă promisiunea făcută elevilor. Proiectele care se vor derula prin acest parteneriat (stagii de practică, schimb de experienţă pentru cadrele didactice, cursuri lingvistice gratuite, dotare cu materiale didactice etc.) vor conduce la îmbunătăţirea pregătirii lor profesionale şi la mai multe şanse de angajare în orice ţară doresc să profeseze.

Prin această activitate Şcoala „Christiana” continuă misiunea asumată încă din anul 2007, când a început colaborarea cu "Armonea" Belgia, materializată în perioada 2010-2013 prin implementarea proiectului “Stagii de practică geriatrică valorizate într-un context transnaţional modern”.

Rodul acestor parteneriate cu angajatorii din comunitatea europeană îl reprezintă angajarea unei proporţii de 60 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2014. Calitatea serviciilor educaţionale oferite de şcoala noastră a fost certificată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar prin evaluarea externă desfăşurată în martie 2014, în urma căreia am obţinut calificativul „Foarte bine”.


Citit 1339 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.