Zeci de tineri au venit la TÂRGUL DE JOBURI pentru ospătari şi bucătari

Zeci de tineri au venit la TÂRGUL DE JOBURI pentru ospătari şi bucătari
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zeci de tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau a unui loc unde să poată face pratică pe perioada verii au venit, miercuri, 10 iunie, la prima ediţie a "Târgului de joburi pentru ospătari, bucătari, şi cofetari". Agenţii economici prezenţi la târgul de la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” au adus oferte de muncă din domenii diferite, dar şi oportunitatea de a face practică la diferite restaurante.

"Am organizat pentru prima dată această activitate. Ideea ne-a venit fiind contactaţi deseori de agenţi economici, în căutare de personal. Peste 20 de firme şi-au anunţat prezenţa. Dacă activitatea va fi un succes, va deveni cu siguranţă o tradiţie", ne-a declarat Corina Gavrilă, directoarea colegiului.

Alin Mutaru, în vârstă de 17 ani, a lucrat în Anglia, unde a obţinut locul întâi la un concurs de gătit şi a primit din partea bucătarilor şefi o carte de bucate drept premiu. "Am venit plin de entuziasm la acest târg, unde am fost acceptat atât la un restaurant, cât şi la o cofetărie. Urmează să mă hotărăsc unde rămân", ne-a spus Alin.

La târg au fost peste 20 de restaurante din Galaţi. "Încercăm să ajutăm cât mai mulţi tineri să se angajeze sau măcar să poată căpăta experienţă, făcând practică. Din nefericire, doar zece la sută din elevi au şanse de angajare. Au o atitudine necorespunzătoare, ca să nu mai discutăm de ţinuta în care s-au prezentat, dar şi de lipsa de experienţă şi interes", ne-a spus reprezentantul unui restaurant.

Au existat însă şi agenţi economici mulţumiţi de elevii prezenţi. "Cred că sunt foarte timizi, pentru că sunt încă tineri. Dar i-am văzut plini de interes şi îi aştept cu mare drag la practică", ne-a declarat reprezentata unui alt restaurant gălăţean.

Foto Iasmina Stoianovici

Citit 2178 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.