Ruşine, Barack Obama!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca şi Traian Băsescu din România anului 2004, şi Barack Obama pentru SUA a reprezentat în momentul alegerii sale ca preşedinte o schimbare. Lucrurile între timp au evoluat, amândoi preşedinţii înregistrând scăderi de popularitate.   

Criza economică i-a erodat politic, în sondajele de opinie au scăzut dramatic şi nici schimbarea pe care o promiteau nu au produs-o.

Ambii preşedinţi s-au bucurat de-a lungul vremii de susţinerea diferitelor personalităţi, care treptat s-au distanţat din preajma lor.

Ultimul atac declarativ asupra lui Barack Obama a venit din partea actorului american Matt Damon. Fan înfocat până în 2010 al preşedintelui de culoare, actorul a declarat că acesta a eşuat. Damon însă nu s-a oprit aici. Ca la poker a mai şi plusat: „un preşedinte care are cu adevărat testicule ar duce lucrurile la îndeplinire”.

Un preşedinte jucător cum este şi Barack Obama s-a simţit dator să vină cu o replică. El i-a răspuns actorului american printr-o glumă, pe care a făcut-o cu ocazia unui bal organizat la Casa Albă: "I-am dezamăgit până şi pe cei mai înfocaţi dintre susţinătorii mei: starurile de cinema. Matt Damon - pe care îl ador - a spus că este dezamăgit de prestaţia mea ca preşedinte. Ei bine, Matt, tocmai am văzut filmul «Gardienii destinului / The Adjustment Bureau» (în care Matt Damon joacă unul dintre rolurile principale) şi pot să spun că sunt la fel de dezamăgit ca şi tine, prietene!".

Lăsând războiul declarativ între un preşedinte şi un artist/vedetă mondenă, mulţi economişti afirmă că SUA sub conducerea lui Barack Obama a cam dat drumul la tiparniţă. Criza pornită din SUA pare acum tratată cu multă lejeritate de Obama, care vine şi cu câteva aroganţe la adresa Europei. Probleme din SUA şi deficitul uriaş nu putea fi calmat decât printr-o infuzie masivă de bani. Cum nici economia Statelor Unite nu duduie, implicit nici veniturile nu au crescut, rămâne în picioare ipoteza cum că SUA a tipărit munţi de bani pe care i-a aruncat în piaţă.

Privind la acest lucru şi la faptul că Obama se mai adresează Europei şi cu câteva aşa zise sfaturi despre criză, nu ne rămâne decât să-i transmitem în prag de Crăciun o replică uzitată pe la noi: Ruşine, Barack Obama!

Citit 7076 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.