REFERENDUM și EUROPARLAMENTARE 2019 | Mii de români din Diaspora stau la coadă pentru a-și exprima voturile (FOTO și VIDEO)

REFERENDUM și EUROPARLAMENTARE 2019 | Mii de români din Diaspora stau la coadă pentru a-și exprima voturile (FOTO și VIDEO)
Londra
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
În Diaspora, românii stau la coadă ca să voteze la europarlamentare şi referendum. În toate marile orașe ale Europei, mii de cetățeni români stau la cozi imense, mulți după ce au parcurs sute de kilometri, pentru a putea vota la alegerile europarlamentare și la referendum.

Mii de oameni stăteau la coadă, în miezul zilei, inclusiv părinți cu copii în brațe sau în cărucioare, pentru a vota la secția de votare din centrul Londrei, zona Kensington.

În jurul orei locale 14,00 (16,00, ora României), coada era atât de lungă încât nu putea fi cuprinsă în imagini, iar, potrivit informațiilor oficiale, votaseră abia 1.200 de oameni.

Mulți dintre cei care stăteau la coadă nu erau siguri că vor reuși să voteze până la ora 21,00, în timp ce reprezentanții unor formațiuni politice au cerut prelungirea timpului de vot, pentru a permite tuturor cetățenilor din diaspora să își exprime votul.

Germania

La secțiile de votare de la Ambasada României la Berlin, românii stau la o coadă impresionantă pentru a încerca să intre la vot până la ora 21,00

Irlanda

Românii care locuiesc în Irlanda, în apropierea secției de votare nr. 136, din Cork, organizată la University College Cork, pe College Road, s-au prezentat la vot încă de dimineață, pe la orele prânzului fiind formată o coadă destul de mare. Oamenii așteptau în liniște să-și exercite dreptul la vot, fie că erau stabiliți în Irlanda, fie turiști aflați în trecere, care doreau să voteze pe listele suplimentare.

Spania

O singură secție în Valencia. Românii care locuiesc în Spania, în apropierea secției de votare nr. 383, din Valencia, au fost nemulțumiți de faptul că aveau la dispoziție o singură secție în care puteau să își exprime opțiunile cu privire la alegerile europarlamentare, respectiv, referendumul pe justiție.

Chiar și așa, ei au așteptat ore bune pentru asta.

”Din nou nu vom putea vota toți, avem o singură secție de votare... nu e drept... RUȘINEEEEE... nu ne lăsați să ne facem bine”, a postat o rețea de socialiaza o gălățeancă stabilită, cu familia, în Valencia.

Două ore și jumătate pentru a vota la Lisabona

Un gălățean a votat la Consulatul României de la Lisabona alături de sute de români veniți să voteze.

"A fost o experiență extraordinară. Deși am stat la rând două ore și jumătate, nu am văzut pe nimeni care să renunțe, chiar dacă unii veniseră cu copiii după ei, pentru că nu aveau unde să-i lase. Bineînțeles, că a fost nevoie de intervenția cuiva care a amenințat că va filma și va posta că angajații de acolo nu se ocupau să facă ordine, și imediat s-a schimbat treaba. Oamenii au început să se miște, că stăteam de minute bune pe loc. Câteva sute de români au stat la coadă să voteze schimbarea, ceea ce m-am umplut de mândrie. Sper că și cei de acasă au votat, pentru ei a fost mult mai ușor", ne-a declarat gălățeanul aflat în Portugalia.

Ce am mai primit de la cititori

* Coada de sute de metri la Ambasada Romaniei, în Haga, la ora 12,00

Sursa foto de la Haga, domnul Valentin Gagu

* Bernard Radu, Frankfurt au Main, Germania. Secția 124

* Fotografii de la domnul Viorel din Germania, din orașul Karlsruhe

Citit 3574 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.