În Diaspora, românii stau la coadă ca să voteze la europarlamentare şi referendum
Foto: Iulia Daniela Negru

În Diaspora, românii stau la coadă ca să voteze la europarlamentare şi referendum
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Lumea la coadă, mulți în așteptare. #YesLaVot", este mesajul care însoţeşte imaginea pe care o vedeţi, surprinsă de gălăţeanca Iulia Daniela Negru la Consulatul General al României la Bologna.

În vreme ce în ţară unii cetăţeni cu drept de vot încă ce mai gândesc dacă se prezintă astăzi la urne sau nu, la secțiile de votare din principalele orașe din Europa românii s-au aşezat la coadă ca să-şi exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru Justiţie. Unii dintre ei au venit de la distanţe mari, şi stau la coadă chiar dacă plouă.

Potrivit HotNews.ro, astfel de situații sunt semnalate la Torino, Londra sau Viena, iar una dintre cele mai mari cozi pare să fie la Bruxelles, unde sute de oameni stau la rând pentru a vota la secția consulară a României. De asemenea, la secțiile de votare din Munchen și Stuttgart, oamenii s-au adunat dinainte de ora 7 dimineața ca să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru Justiție. Nu doar în Germania s-au format cozi. În Roma, și mai mulți oameni așteptau în fața Ambasadei României, în ciuda ploii. Și la Milano și Torino, situația este asemănătoare, transmite HotNews.ro.

FOTO și VIDEO

CITEȘTE alte detalii despre alegerile europarlamentare şi referendumul naţional pentru Justiţie

Citit 3993 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.