Românii din Italia fac apel pentru participarea la vot

Românii din Italia fac apel pentru participarea la vot
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociația Românilor din Italia (ARI) face apel către toți românii din diaspora să participe la votul de duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare.

Sub semnătura președintelui Eugen Terteleac, ARI își exprimă convingerea că românii din străinătate au acumulat suficientă experiență pentru a trece dincolo de promisiuni și vorbe frumoase, pentru a face diferența între idealuri și iluzii.

ARI este de părere că românii din străinătate trebuie să se ferească în primul rând de a se lăsa remorcați - ca masă de manevră - exploatându-li-se lipsa de informații veridice din țară, sinceritatea sentimentelor, uneori naivitatea, dorul de țară, patriotismul, dorința de dreptate și justiție. În acest sens, comunicarea cu aparținătorii noștri rămași acasă rămâne la fel de importantă ca întotdeauna, pentru a rămâne conectați la realitatea românească.

În ciuda situației dificile din punct de vedere sanitar, prezența la vot este de primă importanță, în opinia asociației, iar frații, părinții și bunicii rămași în țară trebuie încurajați să meargă la urne, păstrând precauțiile impuse, evitând aglomerarea. Dar democrația se exprimă în primul rând la urne și e nevoie de votul tuturor pentru ca Parlamentul rezultat să aibă reprezentativitate și o legitimitate cât mai largă.

Citit 11220 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:40

1 comentariu

 • postat de comunismul
  Vineri, 04 Decembrie 2020 22:18
  5.13.145.***
  psd o sa castige! stiu dinainte! nu am nevoie sa merg la vot pentru asta! asa a fost si in campania de primar! e greu sa faci o schimbare! mai ales daca lumea nu si-o doreste! asta-i adevarul! am sperat ca isi mai schimba domne omul orientarea politica! da nu vrea! stie una si buna! psd inainte! ca aia le da pensii speciale! domne eu sunt de acord cu pensiile speciale! da dar sa fie acordate nu asa la oricine! veteranii de razboi aia da! si-au pierdut saracii o mana! un picior! aia au drept! nu toate lichelele posibile si imposibile! vrei bani nu! du-te la munca! nu astepta! ca astepti degeaba! de aia zic spun o sa castige psd! ca astia nu se lasa! asta este! sunt unsi cu toate alifiile! au frica de dumnezeu! au asi in maneca! ce crezi tu! te pui cu astia! cu namilele astea de la psd! vai de mine!
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.