Românii din Italia fac apel pentru participarea la vot

Românii din Italia fac apel pentru participarea la vot
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociația Românilor din Italia (ARI) face apel către toți românii din diaspora să participe la votul de duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare.

Sub semnătura președintelui Eugen Terteleac, ARI își exprimă convingerea că românii din străinătate au acumulat suficientă experiență pentru a trece dincolo de promisiuni și vorbe frumoase, pentru a face diferența între idealuri și iluzii.

ARI este de părere că românii din străinătate trebuie să se ferească în primul rând de a se lăsa remorcați - ca masă de manevră - exploatându-li-se lipsa de informații veridice din țară, sinceritatea sentimentelor, uneori naivitatea, dorul de țară, patriotismul, dorința de dreptate și justiție. În acest sens, comunicarea cu aparținătorii noștri rămași acasă rămâne la fel de importantă ca întotdeauna, pentru a rămâne conectați la realitatea românească.

În ciuda situației dificile din punct de vedere sanitar, prezența la vot este de primă importanță, în opinia asociației, iar frații, părinții și bunicii rămași în țară trebuie încurajați să meargă la urne, păstrând precauțiile impuse, evitând aglomerarea. Dar democrația se exprimă în primul rând la urne și e nevoie de votul tuturor pentru ca Parlamentul rezultat să aibă reprezentativitate și o legitimitate cât mai largă.

Citit 11488 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.