Ceapa verde, sănătate curată, dar şi câteva contraindicaţii

Ceapa verde, sănătate  curată, dar şi câteva contraindicaţii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Odată cu venirea primăverii, ceapa verde umple toate tarabele din piaţă. Ne place pentru că oferă prospeţime salatelor noastre, dar puţini știu că unora le este contraindicată. Nu este recomandat să consume ceapă crudă cei care suferă de arsuri stomacale cronice sau reflux gastric. Ceapa, în cantităţi mari, duce la tahicardie şi alte modificări în funcţionarea sistemului cardiovascular.

Este contraindicată celor cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi pancreasului. Dacă aveţi aceste probleme de sănătate, consultaţi medicul dumneavoastră și întrebaţi-l ce aveţi voie să mâncaţi, astfel încât să nu agravaţi problemele de sănătate cu care vă confruntaţi deja. În cazul celor care nu au problemele de sănătate enumerate mai sus ceapa verde este chiar foarte sănătoasă, cu o mulţime de beneficii. Iată câteva dintre acestea:

Conţine nutrienţi importanţi. Ceapa verde este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, fier și magneziu.

Ajută la reducerea inflamaţiei. Ceapa verde conţine compuși antiinflamatori, cum ar fi quercetina și sulfura de alicină, care ajută la reducerea inflamaţiei în corp.

Îmbunătăţește digestia. Ceapa verde conţine fibre dietetice solubile care ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv și la îmbunătăţirea digestiei. Îmbunătăţește sistemul imunitar. Vitamina C din ceapa verde ajută la stimularea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva infecţiilor și a bolilor.

Scade nivelul de colesterol. Ceapa verde conţine sulfuri, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Ajută la menţinerea sănătăţii oaselor. Vitamina K din ceapa verde ajută la menţinerea sănătăţii oaselor prin îmbunătăţirea absorbţiei de calciu în organism.

Ajută la controlul greutăţii. Consumul de ceapă verde poate ajuta la controlul greutăţii, deoarece fibrele conţinute ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate și la reducerea consumului excesiv de alimente

Citit 6919 ori Ultima modificare Duminică, 16 Aprilie 2023 07:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.