Weihnachtsmärkte cu dor de zăpadă

Weihnachtsmärkte cu dor de zăpadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strălucirea şi farmecul Crăciunului German ne-au fost dezvăluite de www.romaningermania.ro, jurnalul on-line realizat de ziarişti români din diaspora printre care se află şi gălăţeanca Gabriela Palade. „Oraşele germane sunt scăldate în lumină încă din prima jumătate a lui noiembrie,  odată cu „invazia” pieţelor de Crăciun (Weihnachtsmärkte) şi a brazilor împodobiţi. Atmosfera de sărbătoare, instalată de la an la an mai tot mai devreme, ajunge până la Crăciun - pentru locuitorii oraşelor germane - ceva aproape banal.

De altfel, ca esenţă a sărbătorii, miile de beculeţe nici nu pot însemna mare lucru: ţin mai mult de latura comercială. O imagine care ni se vinde, care încântă (mai ales la început) şi cam atât”, spune www.romaningermania.ro. Ce-i lipseşte Gabrielei Palade? „Hm, un ger sănătos aşa ca-n România. Zăpada. Colindele (pe care le ascult pe internet). De părinţi şi atmosfera din bisericile româneşti nu mai spun, acestea sunt doruri permanente.

La capitolul culinar, o să vă dezamăgesc poate, dar acum pendulez între reţetele germane şi cele româneşti şi... nu prea mai simt lipsa celor pe care nu le-aş putea face aici. Mai degrabă mi-e dor de atmosfera aceea unică românească, de a te bucura de Crăciun împreună cu alţii - rude, prieteni (multă lume)”, ne-a mărturisit jurnalista.

De Crăciun, jurnalul on-line le doreşte românilor de pretutindeni Crăciun fericit, sănătate şi bucuria naşterii Domnului să îi găsească uniţi şi cu încredere în viitor! Celor din România, în special, să aibă speranţă, dar şi putere să treacă peste toate greutăţile!”.

Citit 2271 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.