Aura Dajbog, Londra: “Winter Wonderland” rece şi superficial

Aura Dajbog, Londra: “Winter Wonderland” rece şi superficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masterandă la University of the Arts London, London College of Communication, secţia Journalism and Television Pathway, Aura Dajbog este un nume foarte cunoscut cititorilor ziarului „Viaţa liberă”. Colaboratoare inspirată şi talentată a cotidianului nostru şi una dintre minunaţii tineri ai „Tranzitului prin adolescenţă”, Aura Dajbog ne-a dezvăluit cum e Crăciunul la Londra.

„Pentru că Londra este un oraş cosmopolit, sute de civilizaţii locuiesc aici, sărbătorile de iarnă sunt un amalgam de tradiţii. Obiectiv vorbind, englezii nu sărbătoresc Crăciunul cu la fel de mult patos ca românii. Pentru ei este doar un prilej de a cumpăra cât mai multe cadouri şi de a se bucura de reducerile din magazine. Eticheta, aparenţele şi gradele de alcool contează mai mult pentru ei. Drept dovadă, la începutul lunii decembrie, Londra a devenit “Winter Wonderland”, brazi frumos împodobiţi, decoraţiuni opulente şi extrem de costisitoare oferă un spectacol deosebit pe străzile londoneze.

Lipseşte, însă, căldura, entuziasmul copiilor care văd câte un Moş Crăciun la fiecare colţ de stradă şi se-ntreabă care este cel adevărat, lipseşte ideea de “familie”, bucuria de a lua masa cu cei dragi. Englezii petrec Crăciunul în pub-urile lor tradiţionale şi singura lor bucurie este să bea şi să facă schimb de cadouri”, ne-a mărturisit Aura.

Dacă ar fi să aleagă între a sărbători Crăciunul la Londra sau în România, Aura ar alege întotdeauna să revină acasă! „Mirosul de brad (englezii sunt adepţii bradului artificial), bucatele tradiţionale, simplitatea oamenilor, simplitatea cadourilor, zăpada din belşug, colindele, sunt doar câteva motive. Nu întotdeauna o cutie frumos ambalată ascunde o surpriză plăcută. Londra este un oraş complex, cu o cultură deosebită, cu oameni deschişi, realizaţi, însă foarte reci şi superficiali. Aşadar, Crăciunul la Londra este rece şi superficial. Nu are substanţă, nu are mare importanţă. Este o altă zi care mai adaugă în palmares un obiect nou, primit pe post de cadou, şi-o beţie bună, motiv de laudă pentru ziua următoare la serviciu”, ne-a spus Aura.

Citit 4959 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.