Dorinţe de an nou ale gălăţenilor de pretutindeni: Cum visaţi să arate oraşul natal

Dorinţe de an nou ale gălăţenilor de pretutindeni: Cum visaţi să arate oraşul natal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„În Hamburg, numărul copacilor îl depăşeşte pe cel al locuitorilor şi Galaţiul îmi pare sufocat în beton” * „În locul monstrului de beton care a luat locul iahtului Libertatea, ne-am putea imagina restaurante tradiţionale cu acoperiş de stuf şi cu mâncăruri de peşte * „Spital de Urgenţă fără gândaci pe pereţi, pentru că aici nu mai e vorba de bani, ci de nesimţire” * „Galaţi, oraşul pe care să nu-l mai tratăm ca pe-un imens coş de gunoi, ci ca pe casa noastră”


Unii spun că dorinţele puse în noaptea de Anul Nou se împlinesc! Fie că sunteţi sceptici sau nu, Galaţiul, oraşul în care ne ducem zilele, merită gândurile noastre bune. Şi dacă noi, cei care locuim aici clipă de clipă, ne-am obişnuit, poate, cu nejunsurile ori cu bubele lui, cel mai limpede îl văd gălăţenii din diaspora, care se reîntorc în Galaţi o dată pe an sau mai rar. De aceea, pentru final de 2012 i-am invitat pe câţiva dintre gălăţenii fără frontiere ale căror poveşti le-aţi citit în pagina de Diaspora să viseze frumos! Să-şi imagineze cum le-ar plăcea să arate Galaţiul în care să revină cu drag.

”Parfumul exotic al Dunării de altădată”

Daniel Maxin, SUA: „Îmi este cam greu să răspund la întrebare deoarece eu m-aş întoarce oricând cu drag în Galaţi, datorită amintirilor care mă leagă de oraş şi de anumiţi oameni de acolo. În schimb, mi-aş dori şi eu ca acest oraş să arate altfel şi să reprezinte altceva în viitor. Eu cred că ar putea redobândi parfumul exotic al Dunării de altădată, când oraşul era important în primul rând ca un centru de transport şi comerţ la Dunăre. De exemplu, în loc de monstrul de beton care a luat locul iahtului Libertatea, ne-am putea imagina restaurante tradiţionale cu acoperiş de stuf şi cu mâncăruri de peşte proaspăt, navigaţie de promenadă mult mai bine dezvoltată (curse de agrement, închirieri de bărci etc). Probabil ca există şi acum, dar nu la un nivel înalt care să le arate clar vizitatorilor ca trăim într-un oraş dunărean. Adică o ciorbă de peşte poţi mânca oriunde, dar aşa cum în Deltă e mult mai bună, tot aşa şi la Galaţi ar trebui să fie renumită. Însă, pentru moment, înainte de a face ceva în Galaţi, mai urgent ar fi să NU mai facem anumite prostii cum ar fi haznaua aceea numită Staţie de Epurare, căreia nu i s-a găsit alt loc mai potrivit decât strada pietonală de la P-uri care duce la Elice, în aşa fel încât să duhnească aerul într-unul dintre cele mai importante locuri de promenadă. Şi evident "Libertatea de Beton", dacă nu dispare, măcar să nu se reproducă. Apoi, mai ales dacă metalurgia se reduce şi mai mult, oraşul ar putea să devină un centru universitar mai important, un adevărat oraş studenţesc. Pentru aceasta, universităţile din Galaţi (mai ales Dunărea de Jos) ar trebui să aibă o viziune pe termen lung şi să creeze profiluri atractive şi rare (cum sunt sau au fost Chimia Alimentară şi Ingineria Navală), în aşa fel încât să fie atraşi studenţi din toată ţara, nu numai din regiunea noastră. Şi, nu în ultimul rând, un Spital de Urgenţă fără gândaci pe pereţi, pentru că aici nu mai e vorba de bani, ci de nesimţire”.

„De noi depinde totul!”

Daniel Bordeiu, Norvegia: „Galaţiul în care m-aş întoarce cu drag, din România în care-aş reveni cu plăcere, va fi oraşul gospodărit cu simţ de răspundere de noi, cei care locuim în el, de la primar la ultima opincă, oraşul pe care să nu-l mai tratam ca pe-un imens coş de gunoi, ci ca pe casa noastră. Câta vreme nu vom învăţa ce e bunul simţ, cuviinţa şi dragostea de om, toleranţa şi respectul, ne vom învârti în jurul cozii, întrebându-ne oare ce-om avea, de ce nu ne merge şi nouă ca altora, adică bine, om fi, ferească Sfântu', blestemaţi, şi aşa mai departe. Tot dăm vina ba pe Ceauşescu, ba pe criză, ba pe Iliescu, ba pe televizor, ba pe angajator, ba pe soacra nu ştiu cui, când, de fapt, ÎNTOTDEAUNA, mortu' e-n ograda personală, taman din cauza noastră! Când vom reuşi să trecem de lecţia asta, ne-o fi şi nouă bine, şi-om veni cu drag acasă, fără să mai fim otrăviţi de fariseii care ne sufocă la tot pasul. Scuze pentru generalizare, ştiu că mai sunt şi excepţii; ici, colo, mai scoate capul câte-un suflet de român adevărat, care abia mai face faţă valului de lichele ce se grăbesc să-l linşeze atunci când aud adevărul gol-goluţ în faţă. Mă opresc, că mă ia valul... Rămân un perpetuu naiv care mai speră să răsară soarele şi pe strada noastră. De noi depinde totul!”.

„Galaţiul îmi pare sufocat în beton”

Gabriela Palade, Germania: „În Galaţi mă întorc oricând cu drag... Dar mi-ar plăcea mai mult dacă ar fi ceva mai verde; m-am obişnuit cu multă verdeaţă (în Hamburg, de pildă, numărul copacilor îl depăşeşte pe cel al locuitorilor) şi Galaţiul îmi pare sufocat în beton. Mi-aş mai dori să fie linişte pe Faleză! Este atât de frumos şi nu-mi place când urlă muzica pe la restaurante ori terase. E păcat că nu există pentru copii locuri de joacă unde într-adevăr să poată face mişcare, sport... Aştept să se deschidă Gradina Publică; astă-vară era închisă cu totul şi m-am întrebat dacă lucrările nu s-ar fi putut face "pe bucăţi", aşa încât să rămână şi o parte deschisă, mai ales că este singurul parc din zonă...”.

„Cu faţa spre răsărit”

Florin Borduşanu şi Maria Dincov, Canada: „Cum am dori să fie? Florin ştie cel mai bine! Răspunsul meu la această întrebare este simplu: aşa cum a fost în anii copilăriei şi adolescenţei mele. Nu pentru că sunt o persoană stăpânită de nostalgia anilor tinereţii mele, ci pentru că acela este oraşul care m-a făcut să nu-l părăsesc timp de 60 de ani. Sunt născut pe "Râpă" (faleză) şi crescut pe "Şanţ" (Poşta Veche - Dorobanţi) şi nu-mi sunt străine nici "Piaţa Veche", "Lozoveni" sau "Bariera Tecuci" şi "Bariera Traian"... şi multe, multe alte locuri minunate - toate posesoare ale aceluiaşi parfum, dar cu arome diferite - parfumul Galaţilor... Galaţiul locuit de oameni gospodari, harnici, buni şi în special educaţi pentru a respecta oamenii şi locurile, căpătând astfel respectul celor din jur şi mândria de a fi gălăţeni. Dragostea pentru locurile natale, credinţa că Dumnezeu a fost darnic aşezând oraşul între ape şi nu oricum, ci cu faţa spre răsărit, bucuria de a primi oameni din toate colţurile lumii, care la rândul lor şi-au lăsat o parte din suflet aici sau nu s-au mai dat plecaţi, au făcut din gălăţenii acelor vremuri - oameni pe care-i iubesc şi care-mi lipsesc mult”.

Dumitru (Germania-Italia)

Schimbare, schimbare, schimbare!

Munca pentru o viaţă mai bună şi dorinţa de a-i oferi mai mult familiei lui l-au purtat pe gălăţeanul Dumitru prin mai multe ţări ale Uniunii Europene - Italia, Germania şi Belgia. A avut, astfel, ocazia să vadă şi să înţeleagă de ce nu merg bine lucrurile la noi în ţară şi în oraş, şi de ce un constructor e mai bine plătit pe un şantier din afară decât la el acasă. Ce e de făcut pentru ca să nu mai fie nevoit să stea prin străini ştie cel mai bine Dumitru: „Să se schimbe modul de trai în primul rând, şi asta înseamnă de fapt conducerea! Să fie curat oraşul, să găseşti locuri de muncă şi salarii mari sau măcar decente şi o viaţă frumoasă şi uşoară şi, revin, locuri de muncă bine plătite! Mi-aş mai dori un Galaţi luminat şi iluminat, şi dacă şi mafia ar reuşi cineva să o stârpească în sfârşit... atunci chiar că n-ar mai fi de plecat din Galaţi. Mi-aş mai dori ca şi pensionarii să fie mai fericiţi, să nu-i mai vedem plângând pe la colţuri că nu au ce sa mănânce, că nu le ajung banii de medicamente. Şi nu numai ei, şi sunt aşa de mulţi oameni săraci… Şi nu numai în Galaţi, în România, în general, mi-aş dori să fie lumea mai bună şi mai onestă”.

Mioara Haliciu (Italia)

Curăţenie pe străzi şi în spitale!

Din Italia, frumoasa gălăţeancă Mioara Haliciu priveşte cu drag spre Galaţi: „Din punctul meu de vedere mi-ar plăcea ca oraşul să fie mult mai curat, măcar pe jumătate cât de curate sunt alte ţări. Iar lucrul pe care mi l-aş dori enorm de mult este să văd spitalele alea ale noastre renovate şi făcute aşa cum trebuie… ca atunci când intri în spital să simţi mirosul de curat, şi nu mizeria şi toţi microbii aceia care sunt acolo. Spun asta pentru că acum doi ani am avut o experienţă greu de uitat în spital…”.

Citit 2831 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 13:13

16 comentarii

 • postat de George din Australia
  Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 04:20
  Mie mi-ar place sa am unoras curat, fara marlani, fara ghiogari, fara caini vagabonzi fara cai si capre care pasc prin parcuri sau spatiile verzi., un oras cu tei si fara plopi oare cat ar costa asa ceva ?
  Oare cat ar costa eliminarea acelor oameni ce vin si se tiganesc sa le platesti parcarea si inlocuirea lor cu niste aparate de plata a parcarilor ? Oare cati bani ar incasa primaria in urma introducerii acelor aparate si actualii angajati sa devina cei ce scriu amenzile si le afiseaza in parbriz?
  Oare cat costa un sistem electronic de supraveghere a circulatiei cu camere de luat vederi? la inceput macar arterele principala ca apoi sa se extinda incet, incet.
  Oare cat ar costa infiintarea unui sistem de agrement pe dunare in partenierat cu sectorul privat cu un regulament inpus de primarie? Vin oameni in Galati si nici macar unde sa bage coada in dunare nu au, de ce ?
  Oare cat ar costa deschiderea a mai multor cofetarii sau restaurante pe faleza de unde Primaria sa incaseze mai multi bani?
  Oare cat ar costa analizarea de catre Primarie a acestor propuneri pentru a nu ramane vorbe goale ?
  Suntem saraci dar oare cine vrea sa ne si prosteasca ? Prostiti unul sau doi insa pe toti niciodata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Vineri, 04 Ianuarie 2013 08:04
  Din pacate autoritatile sunt legate de maini si picioare, iar ca ceva sa se miste intr-o directie este chiar dificil, banii sunt putini, iar cerintele(nevoile) sunt mari ...pai inainte de a cere sa ai vreun aeroport, autostrada, centura de oras, pod sau tunel peste Dunare, sistem de canalizare nou, disparitia prafului, disparitia cainilor si pisicilor fara stapan, demolarea garajelor dintre blocuri, spatii de joaca sau de sport, parcari sub si supra-terane, si altele...la costuri se gandeste cineva? Cu ce forta de munca? Cu ce utilaje, masinarii sau scule? In cat timp? Industria e la pamant...agricultura e sub pamant...cei care au fost inainte le-a fost greu sa intretina ce a facut sistemul comunist... iar unele au fost distruse chiar cu buna vointa si interes personal...ce sa faca mai intai noul primar? Intr-un mandat nu are timp de prea multe...doar de ceva initiative si studii de fezabilitate pt cele enumerate...dar e nevoie de o strategie a orasului pe termen lung...am avut combinat siderurgic in spatele orasului sa ne construim multe lucruri necesare din otel, ca poduri peste garla, infrastructura de poduri si sosele suspendate in jurul orasului din segmente si grinzi de otel, stalpi ornamentali de iluminat stadal, garduri si grilaje de otel sau fier forjat de jur imprejurul orasului si sa dam toti cainii si pisicile fara stapan dincolo de gard, tomberoane de gunoi si multe altele necesare intr-un oras...nu am profitat de ocazie, acum a pus gheara capitalistii pe el, ne tin muncitorii la respect cu salarii sub piata siderurgica din vest, primarul ce sa faca? sa vorbeasca cu seful sa ne dea otel moaca? ca bani nu are pt constructii serioase...Vine cineva cu o idee de a reabilita orasul cu un buget limitat???? Nu e timp de nostalgii si alte amintiri, vrea cineva sa faca ceva?
  0
  0
  Raportează
 • postat de DY TOTO-CORNEL
  Vineri, 04 Ianuarie 2013 00:29
  ROMANIA SI GALATIUL AU VALORI,BOGATII,PATRIMONIU,AVEM ELITE,INSA DI PACATE DACA ARUNCI CU NOROI IN TOT SI TOATE ,ORICE STRAIN CARE AUDE VORBE URATE DE LA MINE,TINE SI ALTII (ROMANI DESIGUR) EU NU-MI PERMIT SA VORBESC URAT DE TARA MEA,DE NEAMUL MEU,DE LOCUL MEU,DAR ACEL STRAIN CARE TE VEDE VORBIND URAT DE LOCUL TAU,EFECTIV TE TRATEAZA EXACT ASA CUM ITI PERMITI TU SA HULESTI TARA SI NEAMUL TAU.NU VORBESC FRUMOS DOAR PENTRU FAPTUL CA SUNT PLECAT DE PESTE 12 ANI ,AM RUDE ,NU SUNT RUPT DE REALITATE,NICI IN AFARA NU E PESTE TOT FRUMOS SI RESPECT,BA CHIAR GASESTI CU MULT MAI RAU FATA DE GALATI,DAR ORICE ALTA NATIE NU-SI PERMITE SA VORBEASCA RAU DE TARA LUI,LOCUL ,ORASUL,TARA,PAMANTUL E SFANT!!! VREM SA FIE BINE DAR VORBIM URAT,NE BATEM JOC,SE FURA,SE DISTRUGE,MENTALITATEA NE DISTRUGE TOT!!! NU AVEM CURAJUL SA LUPTAM PENTRU IDEALURILE SI DREPTURILE NOASTRE,ROMANUL NU E UNIT!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionut
  Miercuri, 02 Ianuarie 2013 15:34
  Cea mai lunga faleza artificiala din Europa si noi dormim in bocanci. Orice alta tara din Europa ar foi facut minuni cu aceasta faleza. Cateva alte ex. mici:
  - flori puse pe Brailei - nu sunt udate destul de des vara si se usuca, pacat de ele si de imaginea pe care o dau
  - fantani arteziene - nu merg toate vara, sa mai stai pe marginea lor, sa te mai racoresti
  - autobuze - fara aer conditionat vara, cand mori si la umbra
  - pubelele colorate din plastic - trebuiau din tabla, sa reziste la foc si sa nu le mai rastoarne tiganii
  - strazile - praf, praf. daca ar respecta reteta mixturii asfaltice, poate nu s-ar face galme pe sosea in fiecare vara

  Nu mai vorbesc de locuri de munca, de saracie, siguranta cetateanului, spitale, educatie, etc.

  In final, NIMIC nu se va face/va tine pentru ca suntem HOTI (municipalitatea) si PROST CRESCUTI (cetatenii).
  Asa ca nu mai visati cum ar trebui sa arate orasul, ca nu va
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Miercuri, 02 Ianuarie 2013 14:16
  Vreau locuri de munca in fabrici nou-noute, nu mall-uri sau hypermarketuri care nu fac altceva decat sa angajeze 200 de oameni dar sa ne transforme si mai mult in piata de desfacere, caci asta se doreste! L-au asasinat pe Ceausescu, pt. ca Romania sa devina o ruina, ruina de azi! Vreau pod peste Dunare. Vreau aeroport. Vreau centura Galatiului, cea propusa de Eugen Chebac. Vreau autostrada A5 intre Galati - Braila - Drajna - Calarasi - Silistra. Vreau port cum se cade, pt. ambarcatiuni si la taxe simtite. Astfel cu aceste lucruri putem redescoperi cu adevarat gloria Galatiului de demult. Podul il relanseaza din punct de vedere turistic si il va face punct de tranzit rutier-feroviar, scurteaza distanta intre Moldova, Transilvania cu Dobrogea aproximativ cu 200 de kilometri. Aeroportul si autostrada aduc investitori noi, centura deviaza traficul de pe actuala porcarie numita centura. Vreau oameni civilizati, autobuze, troleibuze si tramvaie nou-noute, moderne. Vreau sa se continuie proiectul lui Ciumacenco cu reabilitarea totala a liniilor de tramvai. Vreau tramvai suburban intre Galati si Smardan ( de la Poarta Est Sidex pana la Smardan se poate face un tramvai din 30 in 30 de minute sau din ora in ora.) Vreau tramvai intre Galati si Braila, pe langa dig, din Micro 19 pana in Plantelor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ultra
  Luni, 31 Decembrie 2012 00:04
  LUMINAT SI CURAT ! ! SI UN STADION NOU SI OAMENI CU MENTALITATE.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de BUF
  Duminică, 30 Decembrie 2012 21:59
  Imi doresc sa se desfiinteze toate chioscurile/ buticurile. Galatiul este foarte sufocat de aceste minimagazinase inestetice. Ca sa nu mai vorbim de garaje locatarilor de bloc. Propun desfiintarea lor, iar in loc parcari acoperite. Poate de la anu se misca si domnu primar mai cu talent.
  0
  0
  Raportează
 • postat de kiki
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 20:18
  ce vreau eu: (probabil multe s-au mai scris de cei anteriori mie)
  1) amenajarea unor parcari exterioare orasului in care cei care au masini mari (autoutilitare, maxi-taxe, camioane, autobuze sau chiar tiruri) sa nu mai parcheze in fata blocurilor, ocupand astfel si putinele locuri de parcare ale locatarilor. Daca ai o firma in oras dar nu ai un loc de parcare in interiorul firmei macar sa ai unde parca in afara orasului, in parcari civilizate, pazite, cu abonament lunar sau anual. La mine in fata blocului, pe Doja, parcheaza vreo 4-5 maxi-taxi si uneori 2-3 autocare.
  2) desfiintarea tuturor garajelor de pe domeniul public. multe garaje sunt transformate in depozite, magazii sau chiar loc de picnic iar proprietarii lor isi tin masinile tot in fata blocului.
  3) amenajarea de parcari subterane in locul garajelor iar deasupra lor amenajarea unor spatii de joaca pentru copii sau spatii verzi.
  4) a) strangerea cainilor comunitari si b) obligarea celor cu caini in apartament sa-si stranga excrementele atunci cand ii scot dimineata sau seara la "inviorare". Daca esti pieton te poti feri de rahatei dar daca ai si un bebelus in carucior este imposibil sa nu iei cativa pe roti si sa ii duci in casa.
  5) desfiintarea chioscurilor de pe domeniul public si mutarea lor la parterul blocurilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Micro12
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 19:16
  Articol de tot rahatu.Cum poti pune titlul asta?
  Cati sunt nascuti in Galati?
  La a cata generatie?
  Daca erai nascuta la Londra sau la Viena ce putea sa-ti doreasti?O PARTIE DE SKY?
  Sau poate ai vrut sa intrebi rezidentii?
  0
  0
  Raportează
 • postat de @vik
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 16:22
  vorbaraie multa si degeaba degebuta
  pune-ti va rog un video si poze din aceasta urbe ULTRA-IMPUTITA SI ULTRA-INFECTA .
  LASATI VRAJELILE SI DORINTELE ,CAND STAI IN RAHAT SI TE COMPLACI IN EL NU POTI SA PRETINZI CA ESTI CURAT SI ARATI FRUMOS.

  PUNE-TI POZE,PUNE-TI VIDEO SI DUPA AIA VORBIM .
  NORMAL CA LA CEI PLECATI DE JDE-ANI AFARA LE E DOR PANA LA MOARTE DE ORASUL LOR ,CHIAR DACA EL E LA STADIUL DE ULTRA-IMPUTITENIE .
  IMI CER IERTARE IN FATA COPIILOR MEI CA NU AM PLECAT DE ACUM PESTE 10 ANI DIN ACEST ORAS SI DIN ACEASTA TARA

  scuze caps si un an nou si fericit dna-dra Anca Melinte ,multa fericire si multe impliniri va doreste cel care v-a cam necajit cu multe din interventiile sale
  stima ,respect si numai ganduri de bine
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 16:00
  Bine punctate unele probleme,as mai adauga ceste hidoase microbuze denumite si maxi taxi.Urate,inestetice,mizerabile,fara nici un bun simt pentru pasageri,incurca strada pentru ceilalti prticipanti la trafic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 10:24
  Pentru Valentin,
  Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc insa acest Primar ca si ceilalti , vor face NIMIC ca este mai usor si atat
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gicu
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 09:15
  Cum am visat eu Galatiul ?
  Un oras din care au disparut marlanii si marlaniile, un oras in care pentru un scuipat pe strada sa platesti 1 000 de lei amenda, un oras fara nici un plop si cu cei mai multi tei, un oras fara depozitele din 39.
  As vrea un pod peste Dunare si un tunel pe dedesupt, precum si un monorail pana la Braila care sa mearga pe malul Dunarii. Un oras cu 10 bazine de inot acoperit, cu saune si jacuzi, un osas cu parcuri si alei si parcari subterane in locul garajelor bolsevice, un oras cu 4 centre de informare a strainilor ce ne viziteaza orasul. As dori vederi postale din Galatiul de azi si de alta data. As dori un oras plin de camere de supraveghere in care orice om cinstit sa fie in siguranta. Pe faleza as dori un sistem de difuzoare in care sa se auda valurile Dunarii si ciripitul pasarilor. As dori un Galati in care mijlocul de transport sa fie monorailul, un oras cu sosele subterane care in cateva minute sa te ajute sa ajungi in orice punct al orasului.
  As dori un Galati fara praf si fara noroi, fara cozi la finante, la Politia Rutiera sau la eliberarea cartii de identitate sau pasapoarte. As dori 4 benzi de circulatie pe fiecare sens spre Braila, Tecuci sau Barlad. As dori interzicerea cresterii animalelor in Galati (cai, boi, porci, vaci, catari sau capre si oi) si un spital municipal cu 10 etaje deasupra pamantului si 5 subterane pentru parcare. As dori ca strazile din Galati sa poarte numele galatenilor care au facut cate ceva pentru Galati si as dori mai multe statui si fantani arteziene.
  Ce as dori insa cel mai mult si mai mult? Conducerea clubului Dunarea Galati pentru 10 ani fara salar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de valentin
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 08:40
  D-le Primar aveti multe probleme de rezolvat in orasul nostru dar problema cainilor cu stapan a devenit mai grea decat a celor vagabonti.daca mergeti cu pasul pe trotuarele strazilor unde i-si plimba galatenii caiinii cred ca ve-ti fi foarte revoltat si dezamagit. ve-ti vedea un potop de escremente {c.c.ti} de caiine la fiecare 1-2 m iar noi pietonii trebuie sa mergem cu privire in jos pt a nu risca sa ducem si in casa asemenea mizerie.mergeti pe orice str dar pe str closca, 11 siret, ref agrara, pe siderurgistilor intre IREG si rocada etc si aveti dovada revoltei noastre.deasemeni pe faleza ac situatie desi acolo s-au consumat bani pt amenajarea unui tarcdar aleea tot cu mizerie canina este.noi galatenii avem incredere in Dv si in consilierii primariei ca ve-ti lua masuri ad-tive in ac sens.cu ac ocazie va urez LA MULTI ANI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de floarea de lotus
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 07:51
  Visez sa fie precum orasul Salzburg din Austria. Visez la o faleza a Dunarii ca cea din Salzburg. NU visez sa fie inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO precum Salzburg. Sper sa citeasca si domnul Marius Stan. Galatenii au vise. La multi ani!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 05:23
  Pertinente si la obiect parerile acestor oameni care au vazut cum se traieste in si cum arata tarile normale .".... mi-ar plăcea mai mult dacă ar fi ceva mai verde; m-am obişnuit cu multă verdeaţă (în Hamburg, de pildă, numărul copacilor îl depăşeşte pe cel al locuitorilor)" spune Gabriela din Germania ,spun si eu ca in Galati, numarul canilor de pe strazi depaseste numarul locuitorilor si ca multi ,din putinii copaci ,au fost taiati din oras ,pe timpul unor primari post revolutionari inconstienti ,pentru a face loc chioscurilor ,magazinelor hidoase ,supermarketurilor si chiar unei hale industriale (micro21) . Mare dreptate are si Daniel din Norvegia care spune :"Câta vreme nu vom învăţa ce e bunul simţ, cuviinţa şi dragostea de om, toleranţa şi respectul, ne vom învârti în jurul cozii, întrebându-ne oare ce-om avea, de ce nu ne merge şi nouă ca altora..." A punctat foarte bine ceea ce ne lipseste iar eu nu intrevad nici o speranta de imbunatatire ,nu ma credeti uitati-va in jur ,la cum arata orasul si la compotamentul locuitorilor acestuia. Cad o parte din cei plecati in alte tari vor incepe sa revina ,cu exceptia celor dus la munca in agricultura ,constructii si servicii ,atunci sa stiti ca s-a schimbat ceva ,eu nu cred ca se mai intorc...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.