Gabriela Ganea, zumba în Italia: „Vreau să dansez până în ultima zi a vieţii”

Gabriela Ganea, zumba în Italia: „Vreau să dansez până în ultima zi a vieţii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Dansul, ca afacere, nu este una cu foarte multe zerouri, în schimb ai multe satisfacţii pe care nicio sumă de bani din lume nu ţi le poate da” * „Şcoala de dans pe care am deschis-o în Italia se adresează tuturor şi am parcurs un drum extrem de greu până am reuşit”


Ardeleancă prin naştere şi gălăţeancă (prin adopţie), graţie celor zece ani în care a trăit aici şi şi-a legat numele de oraşul de la Dunăre, Gabriela Ganea, sau Gabriela Miu pentru prietenii de pe Facebook, şi-a deschis o şcoală de dans în Italia. CV-ul Gabrielei este unul bogat: 38 de ani, studii la Universitatea "Gheorghe Cristea", Facultatea „Artele spectacolului de teatru”, secţia Coregrafie. Leoaică prin zodie, se declară o fire ambiţioasă şi optimistă: „Chiar dacă greutăţile vieţii şi-au pus amprenta, încerc mereu să merg mai departe”. Merită să-i aflaţi povestea!

Coregrafia destinului

„Am început să dansez la vârsta de 26 de ani, într-un moment în care doream să fac ceva doar pentru mine. Şi în acea clipă am simţit că renasc, mi-am descoperit o pasiune pe care nu ştiam că o am. E adevărat, îmi plăcea să dansez, dar nu credeam că voi ajunge atât de departe. Am realizat în scurt timp că dansul înseamnă mai mult decât distracţie şi am început să studiez tehnica dansurilor standard şi latino americane, iar ulterior când am ajuns la Galaţi am început o colaborare la Clubul «Fantezia»”, ne-a mărturisit tânăra. Traseul ei spre la universitate a fost scurt, din dorinţa de a se perfecţiona şi de a acumula cât mai multe cunoştinţe în domeniul dansului şi al coregrafiei.

Dansul, stil de viaţă

Gabriela a transformat pasiunea pentru mişcările armonioase ori dinamice împletite pe muzică, în stil de viaţă şi afacere. „Atunci când îţi place ceea ce faci şi o faci cu pasiune totul, e foarte uşor. Iniţial, când am început să predau, nu mă gândeam că o să transform acest lucru într-un job constant şi că voi câştiga prea mulţi bani din asta, dar în decursul anilor care au urmat mi-am înfiinţat şcoala mea de dans, "Dance Sensations", unde am predat atât adulţilor cât şi copiilor ritmuri diverse cum ar fi vals vienez, vals lent, tango, quick step, cha-cha, samba, rumba, jive. Ulterior, la cererea elevilor am început să predau salsa, bachata, rueda de casino, tango argentinian (dansuri pe care le-am studiat şi le-am învăţat de la profesionişti din Bucureşti), iar lucrurile au mers mai bine decât m-am aşteptat. Am participat şi la concursuri, festivaluri naţionale şi locale cu copii cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, am obţinut diverse premii şi o mare mulţumire sufletească văzând fericirea de pe chipul copilaşilor când urcau pe scena şi mai ales când şi-au primit medaliile şi trofeele”, ne-a mărturisit profesoara de dans.

Cum transformi un timid în dansator

Gabriela admite zâmbind că dansul, ca afacere, nu este una cu foarte multe zerouri „în schimb ai multe satisfacţii pe care nicio sumă de bani din lume nu ţi le poate da”. În România, spune Gabriela, se poate trăi decent predând dansul şi munca îţi poate aduce un venit frumos, depinde însă şi de numărul de cursanţi care îţi trec pragul şcolii. Secretul este să fii o profesoară pe cinste, în stare să facă să danseze şi un timid cu două picioare stângi. „Elevii trebuie să simtă că merită să-şi cheltuiască banii şi, într-adevăr, să plece cu ceva din sala de curs. Am marea bucurie să spun că am fost apreciată pentru ceea ce am făcut pentru mulţi oameni care îmi spuneau că ei nu vor putea niciodată dansa pentru că se simţeau stângaci; iar după câteva cursuri erau foarte fericiţi că au reuşit să îşi învingă timiditatea şi erau mult mai degajaţi pe ringul de dans”, povesteşte Gabriela.

„Despre şcoala pe care am deschis-o în Italia pe 6 noiembrie nu pot să spun foarte multe, pentru că este abia la început. Ea se adresează tuturor, indiferent de vârstă. Am parcurs un drum extrem de greu până am reuşit să o deschid. Iar celor din România care se plâng că este greu vreau să le transmit doar că nu este atât de greu cum este afară!”, spune coregrafa.

Zumba, fenomen mondial

Gabriela şi-a luat atestatul în zumba în Italia, cu una dintre minunatele ZES (Zumba Education Specialist) pe care le are Italia, şi anume Cristiana D'antoni. Intenţioneză să urmeze un training pentru a obţine licenţa în acqua zumba şi zumba atomic. Până una alta, aflaţi că zumba face minuni pentru silueta şi sănătatea oricui. „Zumba este un program de fitness aerobic, dans pe ritmuri latino şi nu numai. Avantajul acestui program este că se ard foarte multe calorii pe durata unei ore de curs şi, în funcţie de cât de ferm efectuează mişcările, o persoană poate arde între 300 şi 1.000 de calorii. În plus se lucrează toate grupele de muşchi”, spune Gabriela. Merită subliniat şi faptul că e distractiv, te simţi bine, îţi dă energie şi o stare psihică foarte bună.

Peste 20 de ani?

I-am lansat Gabrielei o provocare. Să ne spună cum şi unde se vede peste 20 de ani. Mărturisind că mai uşor i-ar fi fost să spună dacă era vorba de doar cinci ani, coregrafa s-a încumetat să ne răspundă. „Undeva, într-un loc liniştit care să-ţi taie respiraţia cu farmecul lui, scriind scenarii pentru spectacole, sau chiar o carte - pentru că la facultate am descoperit că îmi place. Pentru primul meu scenariu pe care a trebuit să-l scriu am luat nota 10, şi l-am scris în 10 minute, într-un moment de inspiraţie maximă. Şi nu vreau să sune a laudă”, spune cu modestie Gabriela.

Fără cuvinte

„Nu aş putea numi un singur stil de dans preferat, pentru că toate îmi plac, dar nu pot rezista când este vorba de tango argentinian, bachata şi bachatango, un amestec între cele două stiluri. Sunt două stiluri de dans care necesită în primul rând multă pasiune, şi prin care poţi exprima multe sau chiar totul, fără nici măcar un cuvânt. Dansul pentru mine? Înseamnă totul. Şi dacă ar fi să o iau de la capăt, aş face tot dans. Vreau să dansez până în ultima zi a vieţii, iar dacă Dumnezeu mă ajuta voi dansa cât voi putea sta în picioare”, spune Gabriela. Suntem siguri că aşa va fi! Succes, Gabriela!

 

Citit 3801 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2013 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.