Un tecucean sare cu paraşuta pentru Fundaţia Cancer Research

Un tecucean sare cu paraşuta pentru Fundaţia Cancer Research
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tecuceanul stabilit în Marea Britanie Alexandru Dan Dumitru se pregăteşte de o nouă provocare. După ce a participat la numeroase maratoane, în scop caritabil, el va sări cu paraşuta de la 15.000 picioare (5 km), cea mai mare înălţime din UK pentru amatori. Fondurile strânse din această acţiune vor merge la Fundaţia Cancer Research. „Viaţa continuă, acţiunile de caritate prin alergat continuă, maratoanele continuă!”, ne-a spus tecuceanul. Despre temerarul Alex aţi mai putut citi în numeroase articole publicate în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă” deoarece, anul trecut, pentru întreaga activitate de voluntariat, a fost selectat să poarte Flacăra Olimpică. Şi a făcut-o în numele tuturor comunităţilor româneşti din Marea Britanie, arătând că şi românii fac lucruri minunate. 

Până la curajoasa încercare, Alex şi-a văzut de cursele lui în scop umanitar. Astfel, dintre cei 10.000 de participanţi veniţi 70 de ţări la Maratonul caritabil de la Manchester, eveniment care a avut loc la finele lunii aprilie, tecuceanul Alex  a fost singurul român. Alex nu a alergat la Manchester doar pentru plăcerea sportului, ci pentru Radu, un copil de 9 ani diagnosticat cu limfom ganglionar de tip Hudgkin.

3 ore, 42 de minute, 14 de secunde

„Participând la Maratonul caritabil de la Manchester am vrut să le aduc părinţilor speranţa şi dovada că şi românii din străinătate sunt implicaţi în acte de caritate, şi nu rămân indiferenţi la problemele celor din ţară. Gândidu-mă la cei care mi-au trimis mesaje de încurajare, dar mai ales la Radu, am reuşit să termin maratonul de la Manchester în 3 ore, 42 minute şi 41 secunde. Cel mai plat traseu de maraton din Marea Britanie şi-a spus cuvântul”, ne-a mărturisit tecuceanul într-un mesaj transmis la redacţie.

„26 de secunde de linişte şi 26 de secunde de aplauze au fost trimise victimelor de la Boston înainte de start. Publicul a fost excepţional, iar organizarea, de excepţie. Vremea a fost tipic englezească, dar am avut noroc că nu a plouat. Greu de crezut că există în lume un alt maraton cu organizarea şi spectatorii oraşului Manchester, aşa de mândri că au două echipe de fotbal dintre cele mai cunoscute din lume. Linia de sosire a celor 42 de kilometri a fost în faţa stadionului Old Traford, gazda echipei Manchester United. Sunt mândru că fac parte din această familie mare a maratoniştilor, care nu ţine cont de vârstă, religie, culoare şi mai ales de cât de mic sau mare este sufletul fiecăruia”, ne-a spus tecuceanul.

În aşteptarea marelui salt cu paraşuta îi dorim succes!

Citit 1889 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2013 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.