Bogdan Mândrescu, din Galaţi la New York. Singurul român de la Radio City Music Hall

Bogdan Mândrescu, din Galaţi la New York. Singurul român de la Radio City Music Hall
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Am avut emoţii să dau mâna cu Michael Jackson, Sir Elton John, Sir Paul McCartney, Julio Iglesias, Madonna, Paul Newman, Oprah, Mariah Carey, Al Pacino...” * „Singurul concert pe care încă îl aştept pe scena de la Radio City şi care m-ar face mai fericit decât toate concertele la un loc ar fi acela al unui nume românesc”


Nu şi-a închipuit vreodată, plimbându-se pe Faleza Dunării, sau făcând spectacole pe scenele din Galaţi, ca va ajunge să lucreze la cea mai faimoasă sală de spectacole din America, Radio City Music Hall. Dar îşi aduce aminte cum privea ore în şir la posterele cu nume mari de peste Ocean din acea vreme, pe care le avea în camera lui de adolescent, şi cum îşi închipuia că este acolo. „Şi da, câţiva ani mai târziu aveam să-i cunosc pe majoritatea celor din acele postere”, ne-a mărturisit Bogdan (Boggie) Mândrescu, singurul român care lucrează la Radio City şi singurul care a lucrat vreodată aici! Gălăţeanul este unul din oamenii îmbrăcaţi în negru din spatele scenei, care trebuie să fie siguri că „the show must go on”! Iar în loc de postere cu artişti internaţionali, acum are pereţii plini de "All Acces Credential-urile" (ecusoanele de acces) de la evenimentele organizate.

"Fraţii Bucşă”

Bogdan Mândrescu a absolvit Liceul Economic şi de Drept Administrativ, unde, împreună cu doi colegi, Dinu şi Relu, a înfiinţat şi o trupă de umor, „Fraţii Bucşă” cu care a avut şi câteva spectacole destul de mari la vremea aceea la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Sporturilor, alături de Daniela Gyorfy, Laurenţiu Dută, Giulia Anghelescu, Giulia Vasiliu şi alţii. A urmat Politehnica, unde a continuat cu aceeaşi trupă obţinând premiul juriului la Festivalul de Teatru şi Umor Studenţesc de la Timişoara în 1994. „N-am fost nici pe departe un elev eminent, dar am ştiut întotdeauna să-mi ating obiectivele. Am absolvit facultatea în 1999 şi la puţin timp am şi părăsit ţara”, ne-a povestit gălăţeanul.

12 ani, o veşnicie

A plecat din România pe 18 aprilie 2001. Cei 12 ani i se par o veşnicie, dar în acelaşi timp îşi aduce aminte fiecare detaliu ca şi cum s-ar fi întâmplat ieri. „Nu mi-a fost uşor să-mi las familia, prietenii şi tot ce însemnă «acasă» pentru mine până atunci, dar eram nerăbdător, în acelaşi timp, să cunosc «visul american». Îmi aduc aminte când înainte să plec spre aeroport am trecut pe la părinţi să le spun «La revedere», tata m-a întrebat când o să ne mai revedem, iar eu i-am răspuns râzând, dar cu lacrimi în ochi, că o să ne vedem la «Surprize, surprize»... asta fiind şi ultima oară când îl vedeam pentru că ne-a părăsit doi ani mai târziu...”.

Visul american

„Acum, spre surprinderea câtorva foşti profesori de-ai mei, lucrez aici ca inginer şi sunt totodată Fire Safety Director. Cred că e mai uşor să-ţi spun că sunt unul din oamenii îmbrăcaţi în negru din spatele scenei, care trebuie să fie siguri că "the show must go on". Sunt multe concerte sau spectacole din care am făcut parte în aceşti 12 ani, dar, ca să numesc doar câteva, ar fi MTV Music Awards, Tony Awards, Emmy Awards, concertul celor de la Rolling Stones, Metallica, Aerosmith sau Lady Gaga... iar câteva nume mari cu care am avut emoţii să dau mâna sunt Michael Jackson, Sir Elton John, Sir Paul McCartney, Julio Iglesias, Madonna, Paul Newman, Oprah, Mariah Carey, Al Pacino... Singurul concert pe care încă îl aştept pe scena de la Radio City şi care m-ar face mai fericit decât toate concertele la un loc ar fi acela al unui nume românesc. Îmi doresc din suflet să văd un nume românesc, sau mai multe, pe faţada de la Radio City Music Hall. Şi sunt sigur că asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu”, ne-a spus Bogdan Mândrescu.

Nadia - „The perfect 10”

A avut parte de răspunsuri „funny” după ce le-a spus americanilor de unde vine: „Mariah Carey m-a întrebat de unde sunt şi după ce i-am răspuns - România, s-a uitat la mine foarte «puzzled» [derutată], dar mi-a răspuns zâmbind «…aaaa România, frumoasă ţară», dar am putut să citesc pe faţa ei nedumerirea. Iar la muncă, pentru că sunt din România, mai glumesc cu mine şi-mi spun că arat bine pentru un vampir care are 475 ani. Bineînţeles, majoritatea ştiu de Nadia Comăneci! Ce este interesant e că Radio City Music Hall şi Madison Square Garden au acelaşi proprietar şi de fiecare dată când trebuie să mă duc la MSG pentru un concert am plăcerea de a vedea în holul de la intrare un poster de 10 metri înălţime cu poza Nadiei, iar alături scrie «The perfect 10»... şi eu le spun cu mândrie «românca mea»”, ne-a mărturisit Bogdan.

Dunărea s-a întâlnit cu muntele peste Ocean

Tocmai în America, într-un furnicar uriaş precum New York-ul, s-au întâlnit Dunărea şi muntele: „Trăiesc în New York, cel mai multicultural oraş din lume, şi m-am însurat cu o româncă pentru că, în primul rând, mi-am dorit ca fiul meu să fie sută la sută român (chiar dacă e născut aici), iar în al doilea rând am vrut să-mi petrec restul vieţii cu o persoană care înţelege exact de unde vin, îmi împărtăşeşte cultura şi-mi vorbeşte limba. Chiar dacă acum casa mea e în New York şi chiar dacă mi-am găsit aici sufletul pereche, o braşoveancă, şi-l avem pe Maddox, fiul nostru născut aici, sufletul meu tot în Galaţi rămâne şi o spun cu mândrie... SUNT GĂLĂŢEAN. Şi aş vrea să transmit familiei şi prietenilor de acasă că-i iubesc şi mi-e dor de ei şi că o să ne revedem cât de curând”, ne-a spus Bogdan Mândrescu.

Citit 5252 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.