FOTO / Performanţă gălăţeană la Bienala de Artă: Cornel Gingăraşu, singurul fotograf român la Veneţia
Foto: Foto: Rui Palha

FOTO / Performanţă gălăţeană la Bienala de Artă: Cornel Gingăraşu, singurul fotograf român la Veneţia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* „Time Master”, “Patetica” şi “Enciclopedia of The Future Past”, trei lucrări realizate de artistul fotograf Cornel Gingăraşu, vor putea fi admirate până pe 24 noiembrie 2013 în cadrul Bienalei de artă de la Veneţia


După ce artistul Paul Buţa a uimit cu măştile lui populare Carnavalul de la Veneţia, a venit rândul unui alt gălăţean să fie prezent, prin lucrările sale, în Republica Leului. Cornel Gingăraşu este singurul artist fotograf român selectat la Bienala de Artă de la Veneţia. Iniţiată în anul 1895, Bienala, care are loc în Giardini di Castello, este un veritabil festin artistic grandios, un cumul complex de expoziţii internaţionale de artă şi evenimente dedicate filmului, arhitecturii, muzicii, teatrului şi dansului. Prestigioasă la nivel mondial, Bienala de la Veneţia dă tonul noilor tendinţelor artistice.

În acest context, performanţa dr. Cornel Gingăraşu - cunoscut iubitorilor şi stăpânilor de animale şi păsări de companie, în calitate de medic veterinar foarte bun - de a-i fi fost selectate toate cele trei lucrări trimise la Veneţia este cu atât mai mare. “Time Master”, “Patetica” şi “Enciclopedia of The Future Past” nu surprind doar instantaneul pur şi simplu, ci au suportat intervenţii din partea artistului, fapt ce le scoate din zona fotografiei simple şi le introduce pe drept în zona artei. Se spune că o fotografie bună spune mai mult decât o mie de cuvinte. La fel de mult transmit fotografiile realizate de dr. Cornel Gingăraşu.

Lucrările lui pot fi vizualizate pe  http://the-biennial-project.com/VB2013ContestWinners.aspx dar şi pe site-ul ziarului „Viaţa liberă”.

   

Citit 3314 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2013 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.