Tradiţiile părinţilor nu se pierd / Puştii gălăţenilor din diaspora îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Tradiţiile părinţilor nu se pierd / Puştii gălăţenilor din diaspora îl aşteaptă pe Moş Nicolae
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi ce dacă puştii din Germania îl aşteaptă pe St. Nik’laus, aşa cum cei din Belgia şi Ţările de Jos sunt nerăbdători să vină Sinterklaas, iar pentru cei din Luxemburg va poposi Kleeschen! Copiii gălăţenilor din diaspora urmează mai departe tradiţia părinţilor lor şi ştiu că, dacă au fost cuminţi şi ascultători, Moş Nicolae nu-i va uita. Iată ce am aflat de la mamele şi tăticii unor copiii gălăţeni, pe care viaţa i-a dus, alături de familii, pe meleaguri străine.

 

Dă-ne ghetuţa şi noi ţi-o umplem cu dulciuri!

 

„În Germania, ca şi în România, copiii îşi pregătesc ghetuţele şi îl aşteaptă cu mare nerăbdare pe St. Nik’laus, pe 6 decembrie, după ce i-au cântat de zile întregi la şcoală sau grădiniţã un frumos cântecel - «Lasst uns froh und munter sein»”, scrie jurnalul on-line www.romaningermania.ro, realizat de jurnalişti români din diaspora. Jurnalista Gabriela Palade ne-a povestit că şi în Germania obiceiul cu ghetele în care copiii primesc dulciuri este identic. Şi cei care se bucură să-i fericească pe cei mici nu sunt doar părinţii! „Dintre toate acţiunile care au loc în această perioada, cel mai mult mi-a plăcut cea a bibliotecii de lângă noi: copiii au fost anunţaţi să îşi aducă pe 5 decembrie o ghetuţă (cizma etc), a doua zi - de Sf. Nicolae - urmând să o ia umplută cu dulciuri. Aceasta reprezintă încă o modalitate de a-i atrage pe copii spre cărţi, spre lectură”, ne-a povestit Gabriela.

 

„Vărguţa nu e pentru mine!”

 

Din Irlanda, Corina Ropotan (Mirabela pentru cei de-acasă, din Cudalbi) ne-a povestit că şi copiii ei, deşi s-au născut în această ţară, îl aşteaptă pe Moş Niculae. „Îşi pregătesc toată încălţămintea posibilă! Sunt foarte bucuroşi şi deja îl aşteaptă. Jeremy are 9 ani şi încă mai crede, aşa mă bucur şi eu alături de ei. Ştiu şi de nuieluşă! Au primit una de plastic anul trecut şi au pus-o în pantofii mei… spunând că ei sigur nu o «merită»”, ne-a povestit Corina.

 

Black friday pentru ghetuţe

 

Din Italia, Ionel Neluţu Drăgoi ne-a mărturisit că şi fiul lui îşi lustruieşte ghetuţele, cu toate că e cam mărişor, dar pentru părinţii lui va rămâne copil toată viaţa: „Anul acesta se pregăteşte de examene, dar nu a uitat că vine Moş Neculai. A ştiut să se dea bine pe lângă soţie, să-i aducă aminte că şi-ar dori un joc. Pe mine m-a atacat în alt mod, zicându-mi că zilele acestea e black friday, iar pe Amazon încep ofertele şi, dacă se poate, să îl luam de Moş Neculai. Noi nu ne putem dori decât sănătate şi putere să mergem mai departe, e cel mai preţios cadou, ceea ce le dorim tuturor conaţionalilor noştri, oriunde s-ar afla!”.

 

Citit 2150 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.