Cu un like nu poţi schimba lumea, cu un VOT da! Campanie a Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa

Cu un like nu poţi schimba lumea, cu un VOT da! Campanie a Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Votaţi şi pentru noi!”, este mesajul Asociaţiei Românilor din Italia către familiile din ţară


Pentru ca românii din diaspora să-şi exercite dreptul de a alege la scrutinul prezidenţial din 2 noiembrie au fost tipărite aproximativ 600.000 de buletine de vot şi organizate 294 de secţii de votare. Numărul se buletine şi de secţii este similar celui din 2009, când, la primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat 95.068 de români.

Tocmai pentru că în diaspora sunt aproximativ şapte milioane de romani, Federaţia Asociaţiilor de Romani din Europa (FADERE) a demarat campania de sensibilizare a concetăţenilor care locuiesc în afara ţării pentru a ieşi la vot. Campania, intitulată sugestiv „Cu un like nu poţi schimba lumea, cu un vot da!”, la care cotidianul „Viaţa liberă” este partener, îşi propune să-i aducă pe români la urne. „Este important să votaţi! Chiar dacă sunteţi în altă ţară şi poate gândiţi că nu vă mai afectează aşa mult cine guvernează acasă, nu uitaţi că România nu este doar a noastră, ci şi a copiilor noştri şi trebuie să veghem cine o va conduce. Pe de altă parte, singura metodă ca politicienii din ţară să ne ia în seamă când ne prezentăm doleanţele este aceea de a ieşi cât mai mulţi la vot. Trebuie să le arătăm că suntem mulţi şi că avem şi forţa să hotărâm cine să ne guverneze!”, a declarat Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

"Votaţi şi pentru noi!”

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Asociaţia Românilor din Italia (ARI) face un apel către toţi românii din diaspora, să participe la votul de duminică, 2 noiembrie 2014, iar dacă nu au cum să participe personal, să sune la membrii familiei de acasă, pentru a vota şi în numele lor. "«Votaţi şi pentru noi!» este mesajul pe care vrem să-l transmitem familiilor noastre din România. Ca în fiecare an electoral, românii din diaspora sunt persecutaţi politic de cei care decid numărul şi localizarea secţiilor de vot. Pentru cele 4 milioane de români plecaţi în Europa la muncă, au fost amenajate puţine secţii de vot. Numai o parte dintre românii din străinătate vor putea vota. Pentru cei care nu-şi vor putea exercita votul în străinătate, deoarece distanţele până la secţiile de votare sunt prea mari, îi sfătuiesc să telefoneze celor dragi din România să-şi îndrume rudele şi prietenii să participe la acest important scrutin, adresandu-le rugămintea «Votaţi şi pentru noi!». Este şi dreptul nostru de a fi reprezentaţi de viitorul Preşedinte al României. Aceastã campanie de informare se doreşte a fi un semnal puternic din partea românilor din diaspora, un semnal cã existãm şi cã suntem interesaţi de viitorul României, de viitorul copiilor noştri”, se arată în comunicatul semnat de Eugen Terteleac, preşedinte ARI

Cine votează primii? Cine sunt ultimii?

În vreme ce numărul secţiilor de votare din Moldova a fost majorat de la 13 la 21, în Spania, Italia şi SUA a fost menţinut numărul secţiilor de la prezidenţialele din 2009. În ţară, românii vor vota duminică, 2 noiembrie, în intervalul orar 7,00 - 21,00. În ceea ce priveşte votul din afara graniţelor, acesta va începe sâmbătă, 1 noiembrie, la ora 19,00, ora României, când se vor deschide urnele în Noua Zeelandă, şi se va încheia luni, 3 noiembrie, ora 5,00, ora României, când se vor închide urnele pe coasta de Vest a Americii de Nord.

CITEŞTE ŞI: Ce TAXE CONSULARE au fost ELIMINATE

Citit 1654 ori Ultima modificare Joi, 30 Octombrie 2014 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.