Viaţa, ca un jurnal handmade/ Ce pasiune şi-a descoperit o gălăţeancă în Italia (FOTO)

Viaţa, ca un jurnal handmade/ Ce pasiune şi-a descoperit o gălăţeancă în Italia (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Dantelă, flori de crin, hârtie atinsă de patina timpului, şnururi cerate, tonuri calde de arămiu, ruginiu şi brun, toate împletite cu gust şi farmec pentru a transforma o banală agendă într-un obiect unic. Un jurnal sau un album foto pot fi speciale nu numai pentru că sunt „arhivele” unor gânduri, vise sau amintiri, ci chiar înainte de a fi umplute! Un obişnuit semn de carte se poate transforma într-un obiect special.

Gălăţeanca Diana Bradea, absolventă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, şi-a transformat pasiunea într-o mică afacere cu agende handmade, albume foto, agende, semne de carte şi felicitări. Mai mult, pentru că după bacalaureat a locuit, aproape un an, la familia ei, în Italia, a muncit acolo pentru a-şi putea finanţa pasiunea.

Pasiune fără hotare

Da, aţi intuit bine, Diana Bradea este unul dintre copiii, şi mai apoi tinerii, care şi-au văzut tatăl (din clasa a II-a) şi mai apoi mama (din clasa a IX-a) doar în vacanţe, pentru că aceştia lucrau în Italia. Şi nu i-a fost deloc uşor, dar despre ce înseamnă să ai părinţii departe de tine vă vom spune într-un articol special.

Important este că, în 2014, după ce a luat bacalaureatul, în loc să dea admiterea la facultate, ca toţi cei de vârsta ei, şi-a făcut bagajul şi a plecat în Italia la părinţii ei: „Simţeam enorm de mult nevoia de a fi cu familia. Am stat până în luna ianuarie, când m-am întors în ţară. A fost minunat faptul că am fost împreună, dar simţeam că nu mai suport să fiu pe alte meleaguri, voiam acasă”, ne-a mărturisit Diana.

Acolo, în Italia, avea să pună bazele pasiunii ei. Totul a început după ce a descoperit pe Facebook o artista poloneză care locuieşte in Italia. „Am fost impresionată de arta ei şi am decis să încep şi eu să desenez pe un caiet de schiţe în fiecare zi, cum făcea ea. Ador să desenez, dar niciodată nu mi-a plăcut să desenez sau să pictez acasă, cel mai bine mă simt într-un atelier. Am văzut la ea un caiet de schiţe, se vedea că e făcut manual, m-am îndrăgostit de el. Am căutat pe Google, dar am găsit doar nişte modele care nu erau de vânzare. M-au impresionat foarte tare, aşa ca mi-am făcut şi eu câteva. Nu erau foarte reuşite, ca la prima încercare, dar mi-a plăcut foarte mult să le fac”, îşi aminteşte Diana.

S-a documentat în domeniul legătoriei manuale şi dintr-o dată i-a venit ideea să-şi facă o mică afacere. Părinţii au fost foarte încântaţi de idee şi i-au oferit, ca întotdeauna, sprijinul. Cât a stat în Italia, a muncit o perioadă scurtă şi a investit o mare parte din bani în materiale şi ustensile.

Primii paşi, cu succes

În ianuarie s-a întors la Galaţi, şi-a cumpărat ce mai avea nevoie, şi s-a apucat de treabă. Pentru că adoră tot ce este vechi, a învechit coli de scris - e ceva bătaie de cap - iar rezultatul a fost uimitor. Primele agende şi un caiet de schiţe au fost dăruite de Diana unor prietene şi au avut mare succes. „Una dintre ele a vrut imediat încă o agendă pentru a o dărui unei profesoare, iar la scurt timp a vrut şi un album foto A4. Încet, încet, tot mai multe persoane au devenit interesate de agendele mele. Mi-am făcut un blog, http://handmadebybdm.blogspot.com, unde postez fotografii cu agende, albume, etc. Momentan, experimentez, îmi pun imaginaţia la încercare, am foarte multe idei, dar trebuie să mai aştept până să le pun în aplicare, pentru ca necesită anumite costuri pe care nu mi le permit decât treptat. Materialele folosite la agende le aleg atent. Dar e o bucurie enormă pentru mine când persoanele care au un lucru realizat de mine sunt satisfăcute”, spune gălăţeanca.

Cine este Diana Bradea

În vârstă de 20 de ani, Diana Bradea a absolvit în 2014 Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" cu media 9,24 şi cu un atestat de nota 10 la grafică. Primii paşi în artă i-a făcut la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, unde a avut profesori extraordinari, de la care spune că a avut de învăţat foarte multe. Deşi era elevă la Arte, a continuat să meargă la Centrul Cultural şi a absolvit Pictură şi apoi Grafică. A câştigat Premiul special în 2012 şi Premiul I în 2013 la Concursul Naţional de Arta "Nicolae Mantu" şi tot în 2013 a luat şi Premiul II la Concursul Naţional de Artă "Vespasian Lungu". Dacă iniţial s-a gândit să studieze artele în Italia, ca să sa fie cu familia, în cele din urmă a hotărât că şi în România sunt facultăţi bune, nu doar în afară. Aşa că va studia Artele la Iaşi. Succes, Diana!

 

 

Citit 7370 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.