A dat Spania pentru Elveţia | O gălăţeancă, expert în achiziţii pentru 11 ţări (FOTO)

A dat Spania pentru Elveţia | O gălăţeancă, expert în achiziţii pentru 11 ţări (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Economist de profesie, absolventă a Liceului Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice, Camelia Ştefania Capraru şi-a clădit o carieră internaţională de succes. Feminină, dar în acelaşi timp pasionată de box, prietenii din Ţiglina I şi-o mai amintesc, cu siguranţă, din vremea când încingeau partide de fotbal în faţa blocului, în anii copilăriei. Merită să-i aflaţi povestea!

Graniţe? Doar cele ale bunului simţ

Camelia Ştefania Capraru ne-a mărturisit că a fost crescută şi educată, la începutul anilor ’80, ca un băiat, pentru că părinţii şi-au dorit un băieţel. Aşa că a fost o amatoare de fotbal, jucându-l cu toţi prietenii de la blocul din Ţiglina I, pe parcursul copilăriei şi al adolescenţei. În ciuda faptului că a fost o purtătoare de pantaloni până la 20 de ani şi însoţitoare fidelă a tatălui la toate meciurile de fotbal ale Dunării Galaţi şi la galele de box de la Sala Sporturilor, are astăzi o garderobă plină de rochii şi de pantofi cu toc. Dar la box tot nu a renunţat, continuându-şi pasiunea şi la Berna, în Elveţia.

Feminitate şi… box? Totul e posibil, spune Camelia, „nu trebuie să îţi pui graniţe în a avea pasiuni sau a-ţi atinge ţelurile în viaţă. Trebuie, în schimb, să ştii să trasezi graniţele bunului simt şi să urmezi drumul care te face fericit. Iar fericirea este tot ce am realizat în viaţă până acum, de la carieră la cel mai de preţ lucru: fiica mea, Iris, de numai opt ani”, ne-a mărturisit gălăţeanca.

Specializare continuă

După absolvirea studiilor în România, Camelia şi-a continuat formarea profesională pe parcursul celor 15 ani de carieră, ajungând să deţină mai mult de 30 de diplome de specializări, de la un „Green belt” în Lean Six Sigma, până la o specializare (postgrad) la una dintre cele mai faimoase universităţi din Spania. De ce Spania? Pentru că în anul 2002, urmându-şi perechea, a emigrat în Spania, unde a început o nouă viaţă.

Şi aşa, după şapte ani, soarta ajutată de ambiţie şi dedicare a dus-o, după cum mărturiseşte, în vârful carierei profesionale. În prezent, lucrează la nivel european, conducând o echipă de opt persoane şi fiind responsabilă pe 11 ţări în domeniul achiziţiilor.

Iubind provocările, la începutul anului 2015 a decis o schimbare şi a cerut companiei pentru care lucrează un transfer de rezidenţă în Ţara Cantoanelor - Elveţia. A ajuns acolo însoţită de fiica ei Iris şi de fidelul lor câine, Thor: „Într-o lume nouă, fără prieteni şi familie n-am văzut decât o soluţie: o campanie masivă de socializare. Aşa am cunoscut comunitatea românească din Berna, unde mi-am legat noi prietenii cu oameni de valoare, participând activ la toate evenimentele româneşti, dar în acelaşi timp cunoscând noi culturi şi naţionalităţi, pentru o mai bună integrare”, spune Camelia.

Cei mai de treabă europeni

Funcţia deţinută la nivel european i-a oferit Cameliei Capraru şansa de a cunoaşte persoane şi locuri noi, vizitele de lucru permiţându-i să descopere ţări ca Austria, Franţa, Anglia, Germania, Belgia, dar şi o ţară de suflet unde a lăsat în urmă persoane foarte dragi - Olanda. Aici, în Olanda, este sediul central de operaţii căruia îi aparţine şi unde a închegat unele din cele mai minunate prietenii cu jovialii colegi olandezi, pe care îi consideră „cei mai de treabă europeni”.

Galaţi, Madrid, Berna...

Ce urmează? „Când am plecat din Madrid, le-am zis prietenilor: din Elveţia nu mă mai mut în altă ţară europeană, cel mult o să mai fac o mutare peste Ocean”, îşi aminteşte gălăţeanca. În acest moment, vede un viitor promiţător pentru fiica ei aici, la Berna, considerând că sistemul şi stilul educaţional elveţian sunt ideale pentru micuţa Iris şi pentru dezvoltarea ei viitoare. Mai ales datorită calmului elveţienilor, despre care românii spun în glumă că ar avea trei viteze: încet, încetinel şi foarte încet. „Viteze pe care le ignor trăind viaţa cu viteza ei proprie, astfel că la cei nici 40 de ani am realizat şi am ajuns să am mai mult decât am visat vreodată. Acum mă aflu într-o nouă etapă de definire şi căutări, la nivel personal şi spiritual mai mult, deşi nu îmi iau privirea nici de la o nouă creştere profesională. Va continua…”, spune cu convingere Camelia Ştefania Capraru.

Citit 6908 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.