După Miami, Nisa | Filmul unei gălăţence, proiectat în Franţa

După Miami, Nisa | Filmul unei gălăţence, proiectat în Franţa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Poveste de dragoste”, filmul regizoarei gălăţence Cristina Ana Iacob, a rulat în deschiderea „Săptămânii Filmului Românesc la Nisa”, una dintre cele mai importante manifestări dedicate producţiilor cinematografice româneşti din Franţa. Ca şi în anii precedenţi, evenimentul are loc la cinematograful „Mercury” din Nisa, pe durata a şapte zile, cu tot atâtea proiecţii. Numai că, în acest an, organizatorii Săptămânii Filmului Românesc de la Nisa au dat curs invitaţiei lui Lionel Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare de Prietenie Franco–Române şi primar al oraşului Villeneuve – Loubet, de a organiza două seri de proiecţii de filme la Villeneuve – Loubet.

„Sunt gălăţeancă şi mă mândresc cu asta!”, mărturisea Cristina Iacob în interviul acordat ziarului nostru la finele anului trecut, când a prezentat, în fata unei săli arhipline filmul "Poveste de Dragoste" la cinematograful „Prof. Ioan Manole” din Galaţi.

„Love story românesc”

„Am scris singură primele şapte drafturi ale scenariului, dintre cele 12, de la o idee simplă. Am vrut să creez ceva care să poată fi înţeles cu uşurinţă de marele public. Şi ce puteam să fac mai bine decât o poveste de dragoste, ceva ce am trăit şi eu până la vârsta asta? Am ales Braşovul cu uşurinţă, pentru că povestea se desfăşoară iarna, iar Braşovul este minunat în acest anotimp. Chiar daca mulţi spun că sunt tânără, ca am doar 27 de ani şi am făcut atâtea, eu zic că, de fapt, nu mai sunt atât de tânără. Tocmai pentru că am trăit atâtea până la vârsta asta", mărturisea regizoarea în ziarul "Viaţa liberă".

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac, iar protagonişti sunt actorii Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu - Sebastian şi Aprilia, doi tineri artişti din zilele noastre – care, în preajma sărbătorilor de iarnă, încep o frumoasă poveste de dragoste, doar că nu totul e simplu precum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă. Dacă dragostea învinge întotdeauna - sau nu, spectatorii vor afla doar vizionând filmul.

Mai trebuie spus că Filmul "Poveste de dragoste" a rulat la Miami pe 24 octombrie anul trecut, iar proiecţia a fost urmată de de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, prin platforma Skype, cu regizoarea Cristina Iacob.

Citit 2255 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2016 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.